Хана Гутиерес Рийд, оръжейникът на филма Ръжда“, която беше призната

...
Хана Гутиерес Рийд, оръжейникът на филма Ръжда“, която беше призната
Коментари Харесай

Оръжейникът от филма „Rust“, осъден за непредумишлено убийство, ще бъде осъден днес

Хана Гутиерес Рийд, оръжейникът на кино лентата „ Ръжда “, която беше приета за отговорна в непредумишлено ликвидиране предишния месец за съдбовната пукотевица на снимачната площадка през 2021 година на операторката Халина Хътчинс, би трябвало да бъде наказана в понеделник сутринта в правосъдна зала в Ню Мексико.

Хътчинс беше погубен от бойни патрони, изстреляни от реквизитен револвер, държан от артиста Алек Болдуин на 21 октомври 2021 година Режисьорът на кино лентата също беше ранен при стрелбата.

Гутиерес Рийд, който отговаряше за сигурността и съхранението на огнестрелни оръжия на снимачната площадка, стана първият човек, изправен пред съда и наказан по делото, което притегля националното внимание повече от две години. Сега тя е изправена пред до 18 месеца затвор и санкция от 5000 $. Прокурорите желаеха тя да бъде наказана на оптималния период в пандиза, цитирайки „ цялостен и цялостен отвод да поеме отговорност за дейностите си “, до момента в който отбраната изиска тя да бъде освободена условно с аргумента, че тя няма предходно престъпно минало и има „ досие от предходни положителни каузи и позитивни неща. “

Съдебните заседатели върнаха неоправдателната присъда на 6 март, откакто изслушаха повече от 30 очевидци и разискваха близо три часа, като откриха, че дейностите на Гутиерес Рийд – за която прокурорите настояват, че неведнъж е нарушила протокола за сигурност и е работила без нерешителност при осъществяване на отговорностите си – в последна сметка са довели до гибелта на Хътчинс. Бившата оръжейничка е в ареста от присъдата си. Нейният бранител Джейсън Боулс сподели пред CNN, че възнамеряват да апелират.

Боулс твърди, че неговият 26-годишен клиент е бил упрекнат в изкупителна жертва за пропуските в сигурността на управлението на снимачната площадка и други членове на екипа.

В записка за присъдата от 10 април екипът на отбраната на Гутиерес Рийд изиска тя да бъде освободена на пробация при условия, избрани от съдията, и да се подложи на съвещания и рехабилитационни старания. Тя е изправена пред „ надалеч по-сурови “ последици от другите обвинени, споделиха нейните юристи в бележката, заради медийното отразяване, което докара до смъртни закани и може да повлияе на живота и вероятностите й за работа в бъдеще.

Тя се усеща „ необикновено натъжена и с разрушено сърце от случилото се в оня драматичен ден на снимачната площадка на Rust “, се споделя в бележката. Специалният прокурор Кари Мориси не разяснява бележката на отбраната, когато CNN доближи.

В правосъдна декларация от 12 април, в отговор на записката на отбраната, Мориси и специфичният прокурор Джейсън Луис желаеха Гутиерес Рийд да бъде наказан на 18 месеца затвор с аргумента, че тя „ продължава да отхвърля отговорност и да упреква другите “, в това число медиците и парамедиците, които се пробваха да избави Хътчинс. Прокурорите също цитираха позвънявания в пандиза, в които Гутиерес Рийд се оплакваше „ от отрицателните последствия, които този случай е имал върху живота й “ и наричаше правосъдните заседатели с унизителни имена. CNN се свърза с нейния юрист за коментар.

Гутиерес Рийд беше оневинен по време на процеса по настрана обвиняване за подправяне на доказателства, което беше повдигнато, откакто прокурорите твърдяха, че е трансферирала „ дребна торба с кокаин “ на някой различен след полицейски диалог след стрелбата.

Болдуин, който също е упрекнат в непредумишлено ликвидиране, се чака да бъде изправен пред съда през юли. Той не се признава за отговорен и твърди, че не е натиснал спусъка на огнестрелното оръжие. Съдия сега преглежда искане, подадено от правния екип на Болдуин, за отменяне на обвинителния акт, базирайки се на хипотетична ирелевантност от страна на държавното управление - предложение, което прокурорите гневно жигосаха в личното си опровергаване.

Какво се случи в процеса

Фаталната пукотевица се случи по време на отмора в фотосите на уестърн кино лентата „ Rust “ в ранчото Bonanza Creek отвън Санта Фе.

Болдуин се е упражнявал за сцена и е рисувал и насочвал револвер с насоки от Хътчинс и Джоел Соуза, режисьорът на кино лентата, съгласно изказване за евентуална причина от 2023 година

Болдуин извади револвера, насочи го към Хътчинс и стреля с оръжието малко преди 14:00 часа, удряйки я в гърдите и наранявайки Соуза, споделиха прокурорите в изказването за евентуалната причина. Хътчинс беше разгласен за мъртъв малко след 15:30 часа.

В процеса прокурорите твърдяха, че Гутиерес Рийд неведнъж е нарушила протоколите за сигурност и е пренебрегнала отговорностите си, довели до стрелбата, включително неизвършване на инспекции за сигурност на опорното оръжие и боеприпасите, с които го е заредила, като го е предала на член на личния състав, който не би трябвало боравеше с оръжия на снимачната площадка и по-късно напусна региона, когато Болдуин в последна сметка изстреля съдбовния патрон.

„ Това не е случай, в който Хана Гутиерес е направила една неточност и тази неточност е инцидентно слагане на военен патрон в този револвер “, сподели Мориси по време на заключителните причини. „ Този ​​случай е за непрекъснати, безкрайни пропуски в сигурността, които доведоха до гибелта на едно човешко създание и съвсем убиха друго. “

Мориси сподели, че многократните неточности на Гутиерес Рийд са разрешили на шест живи патрона да си проправят път към снимачната площадка и сподели, че не е направила инспекции за сигурност, които биха ги хванали.

„ Тя имаше шест, шест кръга онлайн на този филм, най-ранната дата, на която мога да ги проследя за вас, е 10 октомври (2021 г.) “, сподели прокурорът. „ Шест, и тя не съумя да ги намери в продължение на 12 дни. Това значи, че тя не е разклащала никакви манекени, не е тествала нищо.

„ Фактичните “ патрони се отнасят за муниции, които не съдържат избухливи детайли, само че наподобяват по този начин, като че ли са същински патрони, когато са изстреляни.

„ Ако тя не ревизира подправените патрони по време на фотосите, с цел да се увери, че тези патрони, които са проектирани да наподобяват като живи патрони, в действителност са подправени патрони, това беше игра на съветска рулетка всякога, когато артист имаше револвер с манекени “, добави Мориси.

Боулс, юристът на отбраната, упрекна другаде. Той сложи под подозрение по какъв начин боеприпасите са стигнали до снимачната площадка и твърди, че продуцентският екип е основал безредна и рискова среда, която е сложила Гутиерес Рийд в „ в действителност сложни условия, с цел да бъде в крайник “. И Болдуин не спазваше разпоредбите за сигурност на здравия разсъдък на снимачната площадка, когато боравеше с огнестрелното оръжие и действаше непредвидимо, когато насочи оръжието към Хътчинс, сподели Боулс в заключителните си изявления.

„ (Гутиерес Рийд) не можеше да планува какво ще направи Болдуин. Не беше в сюжета, не беше предвидимо “, сподели той. „ Ръководството беше отговорно за пропуските в сигурността, а не Хана. “

По време на процеса против оръжейника помощник-режисьорът Дейвид Холс призна, че е бил „ нехаен “ при инспекцията на револвера и не е прегледал вярно всички патрони в патронника на револвера, когато Гутиерес Рийд му го е показал.

„ Тя отвори резето на револвера, припомням си, че видях три до четири, което смятах за манекени “, свидетелства Холс. По-късно той добави: „ Не си припомням да е завъртяла изцяло цилиндъра. “


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР