Регистрираните случаи на COVID-19 ще надминат 1 милион. Такава прогноза

...
Регистрираните случаи на COVID-19 ще надминат 1 милион. Такава прогноза
Коментари Харесай

Николай Витанов прогнозира регистрираните случаи на COVID-19 у нас да достигнат 1 млн.


Регистрираните случаи на COVID-19 ще надминат 1 милион. Такава прогноза направи математикът Николай Витанов. В момента по публична статистика с вируса са се срещали малко над 850 хиляди души.

Според него смъртните случаи ще надминат 33 500. Експертът е безапелационен, че макар настъплението на „ Омикрон “ – пикови стойности с над 60 хиляди заболели дневно няма да има.

„ Причина - наравномерното горене на Ковид пожара из страната. София- град, Бургас и Благоевград горят по-интензивно от Пловдив и Варна. Когато Пловдив и Варна загорят с огромна активност, в другите 3 области към този момент много ще е изгоряло. Така Пловдив и Варна забиват нож в гърба на прогнозите за чудовищни стойности на броя нови случаи дневно “, прецизира Витанов.

Математикът добавя, че следват 3 седмици на високи стойности на записаните случаи. Базовото репродуктивно число трети ден е над 1,3, като може да стигне рекордната стойност от 1,97.

По негови прогнози се чака смъртността да бъде към 1% от инфектираните.

" Очакванията бяха, че " Омикрон " ще докара до задържане на темпа на напредък на заетостта на леглата в лечебните заведения. Това и става. Съществува и към този момент немалка възможност за отбягване на цялостен локдаун в цялата страна “, сподели още Витанов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР