"Регистрираме значително одобрение на мерките и основните действия, предприети от

...
"Регистрираме значително одобрение на мерките и основните действия, предприети от
Коментари Харесай

Горещо проучване установи как българите понасят извънредното положение и на кого вярват ГРАФИКИ

"Регистрираме доста утвърждение на ограниченията и главните дейности, подхванати от страна на страната в битката с ковид. Има и поддръжка те да бъдат продължени. Въвеждането на самото изключително състояние също е подкрепено ", това сподели в утринния блок на Нова телевизия социологът Анастас Стефанов, цитирайки данните от изследване на организация „ Тренд “.

Според проучването има и консолидация сред главните представители, които менажират процеса в битката с COVID-19.

Доверието към държавното управление се покачва, а това към президентската институция е по-малко, защото тя има периферна роля в събитията. В малко по-ниски равнища е и доверието в Народното събрание, което е обичайно.



По думите на Стефанов е реалност, че консолидацията в обществото е по-скоро към държавното управление и Националния действен щаб, в сравнение с към президента.

"Към този миг хората отдават легитимност на институциите, които са забъркани в битката с COVID-19.

Доверието към проф. Венцислав Мутафчийски е голямо. Той явно има харизматични качества, няма какво да се лъжем. Той е и главният представител по тематиката, а е и непознато за публиката лице. Това е знак за сензитивно утвърждение към него ", изясни Стефанов.

Борисов с невероятна смешка към шефа на ВМА ВИДЕО



Голяма част от интервюирани хора споделят, че изключителното състояние им въздейства на душeвността.

"Все отново това е обстановка, която не сме имали до този миг ", добавя социологът.



"Нашето общество е суеверно и подмолно настроено. Именно заради тази причина в такава обстановка се отключват и детайлите на тайните теории.

Опозиционното говорене е игра с нулев резултат. Обществото е насочило цялото си доверие към главните представители, които му споделят по какъв начин да премине през тази рецесия ", споделя Стефанов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР