Регистрира се увеличение на цените на туристическите услуги в България,

...
Регистрира се увеличение на цените на туристическите услуги в България,
Коментари Харесай

Рязко поскъпват зимните почивки, Коледа в курорт излиза солено

Регистрира се нарастване на цените на туристическите услуги в България, което е обикновено на фона на инфлацията, покачването на цената на питателните артикули и на горивата. Но бизнесът заплаща повече, в сравнение с е повишил цените на услугите си. За зимния сезон прогнозите са за 20% покачване на цените на хотелските услуги, а упованията са сезонът тази година да е даже по-силен от миналогодишния, който беше извънредно добър, само че към момента сме надалеч от рекордните равнища през 2019 година. Освен обичайните ски ваканции, страната ни предлага и балнео и спа хотели, както и културно-познавателен туризъм, които също са атрактивни през зимата. Това сподели Константин Занков от Института за разбори и оценки в туризма в предаването " Клуб Investor ” на Bloombergtv.bg.

Коментирайки цените на пакетите за Нова година във Велинград, той изрече възторженостти към тези хотелиери, които могат да продават на такива цени и които дори към този момент са продали пакетите си. „ Това е първокачествен туристически артикул, който е потвърдил, че има цена, която може да отбрани ”, уточни Занков.
-->
Що се отнася до останалите оферти на пазара за Нова година Занков сподели, че офертите са разнородни, като най-популярни са зимните курорти, по-късно балнео и спа курортите. Голяма част от хотелските бази към този момент имат много мощна претовареност – към 50%-60% запълняемост.

Офертата за фамилен хотел с две нощувки, новогодишна вечеря, празнична стратегия и закуски е към 230-240 лв. на човек. В по-луксозните хотели с богата музикална стратегия цените са по-високи. Всичко зависи от вида хотел, категорията, местоположението и програмата, която се залага.

Сред българските туристи доста известни са къщите за посетители, предава dnes.bg. „ Компании празнуващи резервират къщи за посетители в планинските курорти и огромна част от тях към този момент са цялостни ”, сподели Занков.

Вече има и много резервации от задгранични туристи за новогодишните празници, главно от балканските пазари, както и от всички пазари, които имат положителни самолетни връзки с България.

Що се отнася до изходящия туризъм най-вече българи ще честват Нова година в Турция, както и в Гърция и Сърбия. Има и голям брой чартърни стратегии на доста положителни цени за Египет, Тунис, Мароко и Йордания. За по-високо платежоспособните български туристи имаме дестинации като Доминикана, Сейшели, Малдиви, Лапландия, Тайланд и Бали.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР