Регистрацията на нови пътнически автомобили в Европейския съюз (ЕС) отбеляза

...
Регистрацията на нови пътнически автомобили в Европейския съюз (ЕС) отбеляза
Коментари Харесай

Скок при продажбите на нови автомобили у нас

Регистрацията на нови пътнически коли в Европейския съюз (ЕС) означи положително покачване през осмия месец на година, надвишавайки предходния връх от август 2008 година, като в това време данните на Асоциацията на европейските автомобилостроители (ACEA) регистрират мощен скок при продажбите на нови коли и в България , предава БНР.
Продажбите (регистрацията) на нови пътнически коли в Европейски Съюз набъбнаха през август с 5,6% по отношение на същия месец на миналата година, надминавайки техния предходен връх от август 2008 година, като това съставлява най-хубавото показване на автомобилната промишленост в Европа от десетилетия насам.
ACEA означи, че през предишния месец четири от петте най-големи автомобилни пазара са се показали сносно, като се изключи Обединеното кралство. Най-силен напредък при продажбите на нови коли е регистриран в Италия (повишение с 15,8%), следвана от Испания (с 13,0%), Франция (с 9,4%) и Германия (с 3,5%), до момента в който продажбите във Англия бележат спад с 6,4, което е следващ знак икономическите проблеми на Острова на фона на растящата инфлация, влошаващия се стандарт и мъчно вървящите договаряния за Брекзит, съобщи БНР.
В рамките на август в Европейски Съюз бяха регистрирани 865 047 нови коли по отношение на 819 349 година по-рано, като това съставлява техен максимален размер за осмия месец на годината от август 2008 година насам - единствено месец преди стартиралата тогава международна финансова и икономическа рецесия да засегне съществено и автомобилната промишленост на Стария континент.
За първите осем месеца на актуалната година ACEA регистрира увеличение на регистрацията на нови коли в границите на Европейския съюз с 4,5% по отношение на същия интервал на 2016 година до общо 10 232 658 броя. От водещите пазари най-солиден растеж през интервала януари - август бележат продажбите на нови коли в Италия (повишение с 9,1%), следваната от Испания (с 6,9%), Франция (с 4,2%) и Германия (с 2,9%), до момента в който във Англия се регистрира понижение с 2,4 на 100.
Асоциацията на европейските автомобилостроители отбелязва, че автомобилният пазар в по-новите страни - членки на Европейски Съюз, в това число и в България, се показва изключително добре (ръст с 14,3% на продажбите на нови автомобили), допринасяйки значително за позитивните резултати в целия Европейския съюз.
Според ACEA продажбите на нови коли в България нарастват през август с цели 15,5% до 2344 броя от 2029 броя година по-рано след техен растеж с 13,4% и през месец юли.
За първите осем месеца на годината записаните нови коли в нашата страна пък се усилват с 18,1% до 19 556 броя от 16 562 броя за същия интервал преди година.
Продажбите на коли са оценени като един от водещите индикатори за положението на европейската стопанска система, като данните за интервала януари - август са следващ добър сигнал за икономическото развиване на Европейски Съюз през актуалната година и знак, че продажбите на нови коли ще не престават да нарастват и през второто полугодие.
Отчетлив водач при продажбите на нови коли през август е френската автомобилна формация PSA Group, произвеждаща марките Peugeot и Citroen (ръст на продажбите с цели 79,0% по отношение на година по-рано), следвана от японската Toyota (повишение с 12,5%) и от другата водеща френска компания Renault Group, произвеждаща марките Renault и Dacia (повишение с 13%), италианската FCA Group, произвеждаща марката Fiat (повишение с 9,4%) и немската компания Daimler (повишение с 8,9%).
По-слабо покачване е отчетно при немската BMW Group, чийто продажби са нарастнали с 2,4 на 100.
Слаб напредък с 2,8% бележат и продажбите на немския авто колос Volkswagen AG, като в това време неговият общ пазарен дял понижава през август до 25,2% от 25,9% година по-рано, само че все пак продължава да бъде най-високия в границите на Европейски Съюз. Това е знак, че водещият европейски производител на коли продължава да се възвръща мъчно от най-голямата бизнес рецесия в 78-годишната история на компанията, обвързвана със абсурда с подправените проби на отделяните нездравословни газови излъчвания от нейните дизелови коли. Показателен за това е фактът, че продажбите от марката коли Volkswagen понижават през август с 4,4% на годишна база до 97 355 броя коли, до момента в който пазарният дял се свива до 11,3% от 11,4% през август 2016 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР