Регистрационните карти на украинските бежанци у нас ще бъдат удължени

...
Регистрационните карти на украинските бежанци у нас ще бъдат удължени
Коментари Харесай

Кабинетът удължава до 2025 г. картите на украинските бежанци у нас

Регистрационните карти на украинските бежанци у нас ще бъдат удължени с 1 година. Документите ще важат до 4 март, 2025 година вместо сегашния период - 4 март, 2024 година Заради новата годност на документите стартира процедура по пререгистрация, само че получилите краткотрайна протекция у нас ще могат да изискат продължение на валидността и след крайната дата.

Това излиза наяве от оповестено за публично разискване решение за валидността на документите на украинските бежанци. Проекторешението отразява гласуваното от Европейски Съюз в края на предходната година общо решение за удължение на периода на краткотрайната протекция.

По последни настоящи данни украинските бежанци с годни регистрационни карти у нас са 65 000 души. Те би трябвало да изискат продължение на регистрационните си карти в местата за регистрация, които се употребяват и към сегашния миг - регистрационно-приемателните центрове на Държавната организация за бежанците при Министерски съвет (ДАБ при МС), Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи (ОДМВР) и Столична дирекция на Вътрешните работи (СДВР) - за гр. София, написа в отчета към проекторешението.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР