Региони в страната са в риск да се превърнат в

...
Региони в страната са в риск да се превърнат в
Коментари Харесай

Региони в страната са в риск да се превърнат в демографски пустини

Региони в страната са в риск да се трансфорат в демографски пустини 800 учебни заведения са закрити в България в последните 15 години. Данните изнесе през днешния ден вицепрезидентът Илиана Йотова .
 
" Смъртността в България е със 60% по-висока от раждаемостт а. На първо място сме по смъртност, а съвсем 5% от съществуващите селища нямат нито един гражданин . Тези с до 20 индивида са към 13% ", означи Йотова на старта на конференцията " Демографската рецесия в България - действителности, проблеми и решения ".
 

" В идващото десетилетие сред 800 и 1000 селища в България ще престанат да съществуват. Региони в страната са в риск да се трансфорат в демографски пустини ", добави още вицепрезидентът.
 
" На европейския декор сме в първата петица на страните с най-бързо намаляващо  население. Мерките и политиките не търпят отсрочване, не трябва да приказваме единствено когато излезе следващата отчайваща статистика ", посочи тя.
 
Според вицепрезидента ограниченията би трябвало да бъдат съсредоточени най-много към задържането на младежите в страната. В противоположен случай отрицателната прогноза, че до 2050 година ще бъдем 5 млн., ще стане неминуем факт. -->
 
" Съобщаването на пагубни данни не лекува, а единствено ускорява възприятието за инерция и беззащитност ", подчертава още в изявлението си Илиана Йотова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР