През нощта облачността ще е значителна, на отделни места в

...
През нощта облачността ще е значителна, на отделни места в
Коментари Харесай

Синоптици: Облаците остават, очакват се нови валежи

През нощта облачността ще е забележителна, на обособени места в югозападните региони ще има превалявания от дъжд. В по-голямата част от страната ще е безшумно, по Черноморието със слаб вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще бъдат най-вече сред 5° и 10°, София - към 7°.
Утре облачността ще остане забележителна, към и след обяд над Западна България - купесто-дъждовна и там ще има краткотрайни валежи; на обособени места, основно в планинските региони, ще са краткотрайно интензивни. В източната половина на страната преваляванията ще са единствено на обособени места, най-вече слаби. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 16° и 21°, в София - към 17°.
Над планините облачността ще е забележителна, купеста и купесто-дъждовна. На доста места в масивите в западната половина на страната ще има превалявания от дъжд, в обособени региони основно в Рило-Родопската област - обилни по количество. В планините в Източна България ще е съвсем без превалявания. По най-високите елементи на Рила, Пирин и Стара планина ще духа сдържан северозападен вятър, в по-ниските елементи ще се ориентира от изток-югоизток. Температурите ще останат без основна смяна, оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 10°, на 2000 метра - към 3°.
Над Черноморието облачността ще е забележителна, само че ще е съвсем без превалявания. Ще духа до сдържан вятър от югозапад, по-късно денем ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са 16°-18°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
През идващите дни облачността ще е по-често забележителна, в следобедните часове тук-там ще се развива и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни превалявания, тук-там в сряда в Югозападна и централната част на Южна България, краткотрайно ще са интензивни, съпроводени с гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще са най-вече сред 6° и 11°, оптималните - сред 15° и 20°.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР