Регионалният съвет на КНСБ – Габрово проведе информационен ден във

...
Регионалният съвет на КНСБ – Габрово проведе информационен ден във
Коментари Харесай

КНСБ – Габрово с информационен ден за протестната кампания на синдиката

Регионалният съвет на КНСБ – Габрово организира информативен ден по отношение на течащата в цялата страна протестна акция на КНСБ „ Да защитим приходите от инфлацията и работните места в рецесията! ”. Синдикалистите срещнаха локалната общност с настояванията на акцията посредством протестна осведомителна шатра на 14 октомври в центъра на Габрово.

Всеки искащ имаше опция с изключение на да се запознае с настояванията на КНСБ, да получи експертна трудово-правна консултация и да впише своите претенции към ръководещите на табло, предоставено от уредниците. Гражданите припознаха огромна част от настояванията на синдиката като свои и вписваха точно тях. Те също споделяха проблеми за ниско възнаграждение, липса или нищожно нарастване на заплатите, усложнения за покриване на битовите потребности. Работещите бяха от разнообразни предприятия и институции - здравнизаведения, общинскипредприятия, културниинститути,и други. Пенсионерите изрично изказваха отвращение за незадоволителното нарастване на пенсиите и терзание по какъв начин ще изкарат зимата.

Освен екипът на Регионалния съвет, в осведомителния ден присъединяване взеха представители на Синдиката на българските учители, Съюзът на българските музикални и танцови дейци и Съюзът на артистите в България.

Протестната акция на КНСБ продължава в предприятия и организации от района през идната седмица.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР