Регионалният министър по груб начин се опита да прехвърли върху

...
Регионалният министър по груб начин се опита да прехвърли върху
Коментари Харесай

ГЕРБ: За пореден път министър Шишков прехвърля върху здравата глава проблема, който той създава

Регионалният министър по недодялан метод се опита да трансферира върху народните представители отговорността за това, че по незадоволително бърз метод се възвръщат вредите от бедствието в Карловско отпреди няколко месеца. Това разяснява в коридорите на Народното събрание (НС) депутатът от ГЕРБ-СДС Младен Шишков.

Поводът - днешно изявление на министъра, който посети с. Каравелово. Той, като министър, в никакъв случай не е внасял в Народно събрание каквито и да е промени в Закона за устройство на територията или в Закона за публичните поръчки, които да облекчават процедурите по възобновяване при злополучие, акцентира депутатът.

Поредно прекачване на казуса върху хубавичко глава видя  на собствен ред Николай Нанков в дейностите на арх. Шишков. Той напомни, че през 2016 година по предложение на ГЕРБ са гласувани промени в закона за отбрана при бедствия, които разрешават при оповестено бедствено състояние да могат да бъдат приложени нужните ограничения за неотложно осъществяване на строителни работи. Т.е. този текст дава опция на държавен, общински орган, на момента, при оповестяване на бедствено състояние, да стартират възстановителни действия без социална поръчка, без план, акцентира Нанков. Още на първия ден страната е била длъжна и е можела да стартира възстановителна активност, безапелационен е той. Нанков даде за образец рецесиите в Перник и Хаджидимово.  

„ Такова нещо може да каже или човек, който не познава законодателството, или подобен, който не желае да си свърши работата, а да подвежда локалното население ”, добави Нанков.

Той уточни, че няма нищо неприятно АДФИ и Сметната палата да ревизират и по какъв начин са били изразходвани средствата в община Карлово.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР