Регионални власти от пограничните области Смолян и Ксанти се срещнаха

...
Регионални власти от пограничните области Смолян и Ксанти се срещнаха
Коментари Харесай

Погранични власти се срещнаха заради проблеми с два гранични пункта с Гърция

Регионални управляващи от пограничните области Смолян и Ксанти се срещнаха през днешния ден, с цел да обсъдят пречките пред двата гранични пункта с Гърция. Става въпрос за граничния контролно-пропускателен пункт Златоград-Ксанти, затворен към този момент втора година, и новоизградения за всички типове авто превоз Граничен контролно-пропусквателен пункт Рудозем-Ксанти.

От българска страна във форума взели участие регионалният шеф Емил Хумчев, кметът на Златоград Мирослав Янчев, депутатът от „ Продължаваме промяната “ Михал Камбарев и адв. Ивайло Турналиев – юридически специалист в екипа на народния представител. Техни домакини в Ксанти били шефът на Източна Македония и Тракия и зам.-областният шеф на Ксанти.

„ Обсъдени бяха всички нужни здравни ограничения и основаване на условия за тестване на преминаващите пасажери, за безвредно обновяване на трансграничната активност. Споделих, че незабавно може да бъде сложено помещение за потребностите на гръцките здравни служби, които ще реализират надзор на вход в Гърция. На вход за България има налично помещение. Граничен контролно-пропусквателен пункт Златоград-Термес-Ксанти е открит на 15.01.2010 година, а от март 2020 година, поради ограничение разпространяването на ковид COVID-19, пунктът бе затворен “, заяви кметът на Златоград Мирослав Янчев.

За новия граничен пункт Рудозем – Ксанти пък, който е напълно приключен от наша страна, гърците декларирали, че пътят ще е подготвен до 3 месеца.

Още от СМОЛЯН:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР