Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Стара

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Стара
Коментари Харесай

Проверяват сигнали за замърсяване на река Тунджа

Регионалната ревизия по околната среда и водите /РИОСВ/ в Стара Загора ревизира два сигнала за оцветяване и съществуване на пяна в обособени сектори на река Тунджа в Ямбол, оповестиха от инспекцията.
Специалисти от Регионална инспекция за опазване на околната среда са взели проби от речната вода наоколо до промишлен колектор, от който е изтекла пяната, а заустваните води са били с белезникав цвят и слаба миризма. Проверка и оглед са направени и на друго място по течението на реката.

По думите на чиновници на инспекцията взетите три водни проби ще бъдат изследвани в Регионалната лаборатория на Регионална инспекция за опазване на околната среда, а резултатите от тях ще бъдат оповестени обществено.

Канализационната система на Ямбол се експлоатира от локалното ВиК сдружение. Градът няма построена пречиствателна станция и през канализационната система отпадъчните води попадат в реката.

От началото на юни до Регионална инспекция за опазване на околната среда - Стара Загора, и Басейновата дирекция - Пловдив, са подадени няколко сигнала за оцветяване на водите на Тунджа и за съществуване на пяна в разнообразни сектори на реката.

Анализът на взетите проби е посочил превишение на самостоятелните емисионни ограничавания, а районната ревизия в Стара Загора е образувала административно-наказателно произвеждане на експлоатационното ВиК сдружение по Закона за водите, показаха от Регионална инспекция за опазване на околната среда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР