Регионалната дирекция по горите в Пловдив започна съвместни проверки с

...
Регионалната дирекция по горите в Пловдив започна съвместни проверки с
Коментари Харесай

Инспектори и НАП проверяват бази за преработка на дървен материал в Пловдив

Регионалната дирекция по горите в Пловдив стартира взаимни инспекции с инспектори от приходната организация. От началото на годината досега са осъществени 4 общи акции.Проверяват се бази за преправка и търговия с дървен материал. Наш екип участва на една от неочакваните инспекции.

Пловдив

В този обект в Пловдив инспекторите ревизират оборотите, транспортните билети и наличностите в склада.
Благой Ташков, горски контрольор в РДГ – Пловдив: 282 кубика би трябвало да има наличност в обекта общо обла и фасонирана дървесина
Нарушения тук не са открити.
Михаил Юмерски, представител на дървопреработващо дружество в Пловдив: В момента от Национална агенция за приходите ми пожелаха документи за касов уред, транспортни билети, фактури за продажба, за покупка. Ние сме с цел да се ревизират и се надяваме, че и сътрудниците ги ревизират по същия метод.
Проверяващите изискват и архивните записи от камери, с цел да проследят дали номерата на влизащите и излизащите от обектите товарни коли подхождат на посочените в транспортните билети.
Миглен Гайдаджиев, старши горски контрольор към РДГ – Пловдив: Всеки обект, който преработва или продава дървени материали, би трябвало да има видеонаблюдение на входа и на изхода, което наблюдаване би трябвало да пази записите за последния календарен месец.
Според търговци инспекциите от другите институции са съвсем всекидневие. В момента от дървопреработвателния отрасъл регистрират спад в оборотите.
Михаил Юмерски, представител на дървопреработващо дружество в Пловдив: Покрай рухването на турската лира сътрудници, които изнасят за Турция малко им секна пазарът. Българският пазар надлежно се наводни и тези, които не продаваме за Турция, също го разбираме, че има по-малко търсене.
От началото на година инспекторите от дирекцията на горите в Пловдив са направили над 2300 инспекции. През предходната година броят на инспекциите надвишава 12 500.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР