ЛИТЪЛ РОК, Арканзас (AP) — Губернаторът на Арканзас Сара Хъкаби

...
ЛИТЪЛ РОК, Арканзас (AP) — Губернаторът на Арканзас Сара Хъкаби
Коментари Харесай

Губернаторът на Арканзас казва, че щатът няма да спазва новите федерални правила за третиране на транс студенти

ЛИТЪЛ РОК, Арканзас (AP) — Губернаторът на Арканзас Сара Хъкаби Сандърс разгласи в четвъртък, че щатът няма да съблюдава федерално правилник, който се стреми да отбрани правата на транссексуалните възпитаници в националните учебни заведения, присъединявайки се към други водени от републиканците щати, които се опълчват на новите правила.

Сандърс подписа изпълнителна заповед, в която се показва, че учебните заведения в Арканзас ще продължат да постановат ограничавания кои тоалетни и местоимения могат да употребяват транссексуалните студенти, закони, които могат да бъдат обезсилени от новите разпореждания за това по какъв начин да се ползва дял IX.

„ Моето обръщение към Джо Байдън и федералното държавно управление е, че няма да се съобразим “, Сандърс сподели на конференция в Капитолия на щата.

Регламентът, финализиран предишния месец, има за цел да обясни дял IX, незабравим закон за дискриминация по пола от 1972 година, в началото признат за разглеждане на правата на дамите и прибавен към учебни заведения и колежи, получаващи ф...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР