Регионален исторически музей - Русе представи на над 200 деца

...
Регионален исторически музей - Русе представи на над 200 деца
Коментари Харесай

Музейни специалисти учат деца на „Русезнание“

Регионален исторически музей - Русе показа на над 200 деца в границите на три дни стратегия „ Русезнание “. Заниманията са част от Националната стратегия „ Създаване на модерна просветителна среда ", Модул: „ Музеите като просветителна среда " на Министерството на образованието и науката.
Педагози образоваха учениците от учебно заведение „ Възраждане “ на територията на музея. Децата научиха какво е музей и артефакт и по какъв начин се съхраняват експонатите.
Второкласниците се срещнаха детайлно с развиването на родния град, както и с другите му имена през многовековното му битие посредством беседи и уъркшопове. Учениците се научиха да разказват предмети, да посочат по кое време са основани и защо служат. Визуалното разбиране на експонатите спомага за осмислянето и интерпретирането на оставеното завещание.
Третокласниците се срещнаха с устройството и местообитанията на водолюбивите птици, миграциите им и главната им храна. Практическите занимания в зала „ Блатна екосистема “ на Екомузей с аквариум целят запознаване с природата и образуване на екологична просвета в малчуганите.
През декември 2018 година учениците от „ Възраждане “ организираха занимания, отдадени на влечугите. Това оказа помощ да се срещнат с непознати типове змии и да преодолеят вродения си боязън от тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР