Референдумът в Румъния за промяна на конституционната дефиниция на семейството,

...
Референдумът в Румъния за промяна на конституционната дефиниция на семейството,
Коментари Харесай

Референдумът в Румъния е неуспешен

Референдумът в Румъния за смяна на конституционната формулировка на фамилията, с която в действителност гей браковете се не разрешават, е несполучлив, защото до урните не отидоха 30% от гласоподавателите, съобщи организация Франс прес.

Едва 20,4 на 100 от гласоподавателите са дали своят вот в двудневното допитване през уикенда, заяви Централното изборно бюро.

Румънците бяха призовани да се произнесат дали в главния закон формулировката „ брак сред двама съпрузи “ да бъде сменена с „ брак сред мъж и жена “.

Вносителите, " Коалиция за фамилията ", упорстват, че това би трябвало да бъде променено и записано - " сред мъж и жена ". Заедно с акцията на вносителите вървеше и такава, призоваваща за протест на референдума.

Румъния и сега не признава гей браковете.

„ Вносителите желаят да затвърдят фамилията, както е било от хилядолетия. От другата страна са правозащитни организации на хора, които желаят повече права за бракове, за предефиниране на фамилията. На страната на „ Коалиция за фамилията “ застанаха и няколко църкви – православната, протестантската “, сподели в „ Преди всички “ Момчил Карагьозов, който сега живее и работи в Румъния.

Според него референдумът беше несполучлив по няколко аргументи:

„ Първо референдумите имат по-ниска изборна интензивност спрямо парламентарния и локалния избор, още повече, че референдумът беше плануван самостоятелно – не с други избори. Също по този начин не беше задоволителна информацията, нямаше такава дейна акция, както при други избори – главната акция се водеше от неправителствените организации, които молиха за гласоподаване или за бойкотиране на вота “, сподели Карагьозов. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР