Редовното използване на витамин В3 намалява риска от хипертония с

...
Редовното използване на витамин В3 намалява риска от хипертония с
Коментари Харесай

Витамин В3 намалява риска от хипертония

Редовното потребление на витамин В3 понижава риска от хипертония с 35%, споделя съветският кардиолог доктор Герман Ганделман.
Той се базира на огромно проучване, траяло 6 години с присъединяване на 12 хиляди души, което потвърждава точно това свойство на витамин В3.
Много е значимо човек да контролира артериалното си налягане, защото точно то оказва напън на стената на артериалния съд.
Всеки индикатор над 130/80 се приема за друга степен на към този момент зародила хипертония. А от това заболяване страдат вътрешните органи – основният мозък да вземем за пример, което е висок риск от исхемичен или хеморагичен инсулт. Не игнорирайте хипертонията си, лекувайте я наложително, поучават медиците.
Но да се върнем на витамин В3, който „ усъвършенства процеса на разширение на съдовете и води до направа на огромно количество азотен оксид, в резултат на което съдът се уголемява. И тогава кръвното налягане не се покачва “, разяснява експертът.
Витамин В3 можете да получите с храната. Най-много го има в елементарните дрожди (маята). Достатъчно е да разредите по-малко от 50 г квас, с цел да получите изгода за организма, разясняват медиците. В случая става дума за прясна квас, а не за хляба и тестените произведения, създадени с хлебна квас.
Също по този начин този доста потребен витамин го има в остатък в триците и фъстъците. Все налични артикули, които обаче оказват помощ да отдалечите във времето възникването на хипертония и изобщо предотвратяването ѝ, настояват експерти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР