Редовните физически упражнения могат значително да намалят риска от синдрома

...
Редовните физически упражнения могат значително да намалят риска от синдрома
Коментари Харесай

Учен обяви как можем сами да се спасим от усложнения при коронавирус

Редовните физически извършения могат доста да понижат риска от синдрома на изострен респираторен ситрес (ARDS), който е главната причина за гибел при пациенти с ковид . Това разгласи Джен Ян, лекар на науките, който е и шеф на Центърса за проучване на скелетните мускули в Центъра за сърдечно-съдови излседвания на университета във Вирджиния, Съединени американски щати. Резултатите от неговото проучване бяха оповестени на страницата на образователното заведение. Ян прикани хората да спортуват, въпреки изискванията на изолираност да затрудняват това.
Резултатите от медицинските проучвания " мощно поддържат " опцията физическите извършения да предотвратят или най-малко да понижат тежестта на синдрома, който визира сред 3% и 17% от всички пациенти с COVID-19. Изследванията, извършени преди пандемията, допускат, че почти 45% от болните, които развият тежък ARDS, ще умрат.
" Всичко, което ви споделят в този момент, е или да спазвате обществена отдалеченост, или ще ви слагат на командно дишане, като че ли всичко, което можем да създадем, е да съблюдаваме отдалеченост или да разчитаме на апарати за изкуствено дишане, с цел да оцелеем, в случай че се заразим. Обратната страна на нещата е, че почти 80% от доказаните пациенти с COVID-19 имат леки признаци без потребност от респираторна поддръжка. Въпросът е за какво. Нашите открития за ендогенен антиоксидантен ензим дават значими улики и ни интригуват да разработим нова лечебна терапия за ARDS, породена от COVID-19 ", съобщи ученият.

Ян сформира изчерпателен обзор на съществуващите медицински проучвания, в това число и на своето, разглеждайки антиоксидант, прочут като " извънклетъчна супероксидна дисмутаза " (EcSOD). Този мощен антиоксидант преследва нездравословните свободни радикали, като пази тъканите ни и оказва помощ за попречване на заболявания. Нашите мускули естествено основават EcSOD, отделяйки го в циркулацията, с цел да разреши свързване с други жизненоважни органи. Производството му обаче се усилва посредством сърдечно-съдови извършения. Изследванията демонстрират, че даже единствено една сесия извършения усилва производството на антиоксиданта и Джен Ян приканва хората да намерят метод да спортуват.
" Не можем да живеем вечно в изолираност. Редовните извършения имат доста повече изгоди за здравето, в сравнение с знаем. Защитата от това тежко респираторно заболяване е единствено един от многото образци ", безапелационен бе той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР