Редовната седмична програма на парламента предвижда първо гласуване на Законопроект

...
Редовната седмична програма на парламента предвижда първо гласуване на Законопроект
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат АЕЦ „Белене” като точка първа в четвъртък


Редовната седмична стратегия на Народното събрание планува първо гласоподаване на Законопроект за административното контролиране на стопански действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Депутатите се чака да изберат ръководител на Комисията за обществен контрол над записаните инспектори. Предстои и второ гласоподаване на Законопроект за допълнение на Закона за кредитните институции. Народните представители ще подложат на първо гласоподаване Законопроект за изменение и допълнение на Закона за указател БУЛСТАТ.

Като точка първа в четвъртък е очакван спор по плана на решение за анулация на Решение на Народното събрание от 29.03.2012 година за преустановяване построяването на Ядрена централа на площадка „ Белене “, с вносители Корнелия Нинова и група народни представители и Проект на решение за обновяване на дейностите по търсенето на благоприятни условия за създаване на АЕЦ „ Белене “, взаимно със стратегически вложител, на пазарен принцип и без даване на държавна гаранция, посредством обособяване на активите и пасивите за плана АЕЦ „ Белене “ в настрана планово сдружение, с вносители Валентин Николов, Александър Ненков, Данаил Кирилов, Юлиан Ангелов, Искрен Веселинов и Борис Вангелов.

Като втора точка в четвъртък е очакван спор по плановете за изтребител и бойна машина. Ще бъде прегледан и Доклад за положението на защитата и въоръжените сили на Република България през 2017 година, с вносител Министерския съвет.

В програмата на Народно събрание се чака още първо гласоподаване на Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията, както и постоянният парламентарен надзор. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР