Редно е политическите лидери да направят усилие да имаме редовно

...
Редно е политическите лидери да направят усилие да имаме редовно
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Третият мандат е шанс за нормалното развитие на България

Редно е политическите водачи да създадат изпитание да имаме постоянно ръководство
“Третият мандат е късмет за България. През последните 2 години ние имаме 7 месеца постоянен кабинет и близо година и половина служебни кабинети и това не докара до нищо положително. Винаги когато имаш устойчиво държавно управление е доста по-добре за естественото развиване на страната. ” Това съобщи членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и народен представител от левицата Борислав Гуцанов в предаването “Денят ON AIR ”. 

В ефира на Bulgaria ON AIR социалистът увери, че Българска социалистическа партия ше постави всички старания да съставим постоянен кабинет.  

“Считаме, че би трябвало да проведем диалози с всички парламентарно показани партии. Задължително би трябвало да има и лидерска среща, на която всеки един ръководител да поеме своята отговорност – иска  ли страната ни да има постоянен кабинет, или отиваме на избори.  Редно е всеки един от водачите да направи изпитание да се стигне до постоянно ръководство ”, разяснява Гуцанов. 

Той акцентира, че третият мандат не е само отговорност на Българска социалистическа партия.  “Не може единствено Българска социалистическа партия да е тази, която да надмогне егото си. Всеки би трябвало да разбере, че националните цели, развиването на страната, всяко едно семейство е доста по-важно от вътрешнопартийното виждане на която и да е партия “, уточни депутатът от “БСП за България ”. 

Гуцанов очерта някои от цели, които биха събрали партиите. “Един от тях е бюджетът. Може ли да имаме минимална работна заплата с тези размери? Може ли най-уязвимите да оставиш без помощ? Може ли да не се помогне на стопанската система? Това са неща, които би трябвало да заложим в бюджета за 2023 година Не можем и да не приказваме за законите по Плана за възобновяване и резистентност. Това са две точки, по които можем да намерим съгласие. Шенген е трета такава. Вярвам, че има още доста такива ”, счита Борислав Гуцанов.  

Според него, в случай че се сформира кабинет на националното единодушие, би трябвало всяка една политическа партия да взе участие в него. “Трябва да подходим с отговорност към страната си, към стопанската система и към всяко едно българско семейство ”, безапелационен бе той.  

“Готови сме да поставим тези старания. Разбира се, не на цената на всевъзможни взаимни отстъпки и не просто да стане някакъв кабинет, а единствено в случай че това даде подтик на развиването на страната и успокоение на всеки един българин ”, сподели още Борислав Гуцанов.  
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР