Редно е и втората политическа сила да има някакво допълнително

...
Редно е и втората политическа сила да има някакво допълнително
Коментари Харесай

Президентът дава допълнително време на ПП за втория мандат, а не за предизборна агитация

Редно е и втората политическа мощ да има някакво в допълнение време за договаряния, стига желанията за сформиране на държавно управление да са откровени, разяснява президентът

Президентът Румен Радев ще даде в допълнение време на Политическа партия за сформиране на кабинет - за втория мандат, а не за предизборна пропаганда. Това разгласи президентът пред публицисти в Брюксел.

" Всички сме уверени, че България би трябвало да има постоянно държавно управление, и всички виждаме какъв брой мъчно е да се сформира такова. Затова всеки опит в тази тенденция би трябвало да бъде насърчаван. Първата политическа мощ получи в допълнение време за обсъждане и сформиране на кабинет ", разяснява Радев и продължи:

" Редно е и втората политическа мощ да има някакво в допълнение време за договаряния, стига желанията за сформиране на държавно управление да са откровени и това време да се употребява както за сформиране на държавно управление, по този начин и за приемане на значими закони, а не за предизборна пропаганда ".

Президентът Румен Радев разяснява кандидатурата на Николай Денков за министър председател с думите, че чака ясно обосновано решение.

" Да дойдат с мандат и претендент за министър-председател. Трябва да се поеме ясна политическа отговорност ", сподели още президентът Румен Радев.

" България ще влезе идната година в Шенген, работейки с Нидерландия и Австрия. Най-късната дата е октомври, ще създадем всичко допустимо този период да се форсира. И на този съвет ще повдигнем тематиката с президента на Румъния ". Това съобщи президентът Румен Радев преди съвещанието на Европейския съвет, съобщи Българска национална телевизия.

Според него зависи дали българският парламент ще одобри два значими закона януари - за отговорност на основния прокурор и антикорупционния закон. Румъния няма техническа подготвеност за шенгенска граница по река Дунав, това са дълги процеси, разяснява Радев.

По думите му това е значимо за развиването на страната, за европейското бъдеще на България, за възхода на българската стопанска система, за стандарта и качеството на живот в България. Влизането в Шенген значи мигновено да се отстранен големите опашки по границата ни с Гърция и Румъния, ще има и позитивен резултат върху туризма, добави Румен Радев.

Според президента влизането на България в Шенген значи по-голям приток на задгранични вложения в страната ни.

" Това е битка за нашето достолепие. За първи път България получава такава поддръжка от всички страни членки и от всички европейски институции. Оценяват се всичките ни старания за защита на общата граница, за битката с незаконния трафик на мигранти, с вторичната миграция, ние разкриваме от ден на ден незаконните мрежи - транснационални и вътрешни. Трябва да помогнем Нидерландия и Австрия да решат вътрешнополитическите си проблеми ", добави президентът.

Той разясни, че България приканва за ангажиране с ясни времеви периоди и доста точни критерии.

" България е изпълнила всички механически критерии, към момента има искания от страна на Нидерландия и Австрия. На път сме да реализираме прецизен период за приемането на България в Шенген, който да бъде необратим. Догодина България ще се причисли към Шенген изрично. Румъния осъзнава, че най-хубавата тактика е двете страни да вървим дружно ", добави Радев.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР