Редник Димитър Христакиев, който преди 10 дни простреля двама души

...
Редник Димитър Христакиев, който преди 10 дни простреля двама души
Коментари Харесай

Военният съд в София реши съдбата на редника, прострелял двама души в Кършияка

Редник Димитър Христакиев, който преди 10 дни простреля двама души поради паркиране пред гараж до моста на „ Герджика ”, няма да лежи в ареста. Днес Военно апелативният съд в София удостовери наложената от Пловдивския боен съд мярка за неотклонение „ парична гаранция ” в размер на 6000 лв.. 
Прочетете още
Решението на пловдивските военни магистрати беше протестирано от прокуратурата, като от държавното обвиняване желаеха непрекъснатото задържане под стража на 32-годишния мъж. Според военното обвиняване се касае за тежко закононарушение по смисъла на закона, а точно опит за съзнателно ликвидиране.

Според бранителят на военнослужещия – юрист Пламен Бонев става въпрос за неизбежна защита, защото Христакиев съзнателно е бил атакуван с удари и обиди от потърпевшия.

„ Мярката е вярна и законосъобразна. Ще внесем гаранцията в седем дневния период и ще продължим да се борим с  обвиняването всъщност ”, сподели незабавно след делото юристът пред TrafficNews

Така Димитър Христакиев ще остане на независимост до началото на същинското дело против него.



Решението на Военно апелативен съд – София е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.

Припомняме, че случаят стана в късните часове на 21 октомври.  Според събраните данни военният спрял колата си пред гаража на 32-годишен мъж, с цел да отиде и да си вземе храна от непосредствен ресторант. 

Собственикът на гаража видял непозволено паркиралия автомобил и подал сигнал в полицията, като помолил за подпомагане органите на реда. По мотив сигнала, екип на Трето районно управление (на МВР) тръгнал към адреса. 

Две минути след първия сигнал, неизвестен жител подал втори сигнал, че на същия адрес има простреляно лице. Служители на Трето районно управление (на МВР) минута, две по-късно идват на място и откриват две лица с огнестрелни рани.  Установено е и лицето, произвело изстрел със законно притежаван револвер. На място пристигнала и кола за спешна помощ, която откарала потърпевшите в УМБАЛ " Св. Георги ”. И двамата били в устойчиво положение без заплаха за живота.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР