Редица външни министри отказаха да присъстват на събитието поради намесата

...
Редица външни министри отказаха да присъстват на събитието поради намесата
Коментари Харесай

Официални лица излизат, докато руският министър Сергей Лавров говори на среща за европейската сигурност

Редица външни министри отхвърлиха да участват на събитието заради намесата на Русия, в това число тези на Украйна, Естония, Латвия и Литва. Някои страни, измежду които Украйна, не изпратиха никакви представители. Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен направи единствено къса спирка в столицата на Северна Македония, Скопие, късно в сряда и не участва на диалозите в четвъртък.

Г-н Лавров приказва в продължение на 15 минути, през които настъпи напускането. От видеоклиповете не стана ясно незабавно чиновници на кои страни са забъркани.

Коментарите на съветския външен министър последваха към този момент познатия разказ от Кремъл, че „ безразсъдното разширение на НАТО на изток “ е отговорно за връщането на войната в Европа, а не решението на личния му президент да подреди нахлуването в Украйна.

„ За страдание, западните политически елити, които си присвоиха правото да вземат решение ориста на човечеството, направиха непредвидлив избор не в интерес на ОССЕ, а в интерес на НАТО. В изгода на мъдрец...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР