Редица страни от Европейския съюз тайно подкрепят позицията на Унгария,

...
Редица страни от Европейския съюз тайно подкрепят позицията на Унгария,
Коментари Харесай

EUobserver: Редица страни от ЕС тайно подкрепят отказа на Унгария да обсъжда членството на Киев

Редица страни от Европейския съюз скрито поддържат позицията на Унгария, която не желае да разисква участието на Украйна в Общността на идната среща на върха, оповестява EUobserver, базирайки се на дипломатически източници.

По-рано Bloomberg заяви, че унгарският министър председател Виктор Орбан желае от Европейски Съюз да се откаже от разискванията на началото на договарянията за участие на Украйна в границите на срещата на върха, която би трябвало да се организира в Брюксел на 14-15 декември. Решението би трябвало да бъде взето единомислещо от всички страни от Общността.

Според източници действителното отношение на Австрия, Франция, Германия, Нидерландия и Словакия към участието на Украйна в Европейски Съюз е по-предпазливо от обществената им позиция.

" Мисля, че Нидерландия, Словакия и Австрия са много щастливи да се скрият зад Орбан. Дори допускам, че той може да бъде скрито подкрепян от Германия ", споделя пред изданието посланик от Европейски Съюз.

Според него обстановката с Орбан устройва Париж и Берлин, които желаят да разрешат на други да блокират присъединението на Киев към Европейски Съюз.

На 8 ноември Европейската комисия предложи започване на договаряния за присъединение към Европейски Съюз на Украйна и Молдова, като обуслови приемането на преговорната рамка с осъществяването на няколко условия от страна на Киев и Кишинев.

Официалното решение за започване на преговорния развой ще бъде разисквано от държавните и държавните ръководители на срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел на 14-15 декември.

Източик: Агенция " Фокус "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР