Редица инициативи, организирани по повод Световния месец на ендометриозата, бяха

...
Редица инициативи, организирани по повод Световния месец на ендометриозата, бяха
Коментари Харесай

Март – световен месец на ендометриозата

Редица начинания, проведени във връзка Световния месец на ендометриозата, бяха показани в коридорите на Народното събрание. Те са под патронажа на парламентарната Комисия по опазване на здравето, а специфичен тематичен щанд осведоми народните представители и посетителите за всичко, което би трябвало обществото да знае във връзка със болестта.



Инициативата е на фондации „ Ендометриоза и репродуктивно здраве “ и „ Искам бебе “, които провеждат акция за повишение на информираността за положението ендометриоза.

През целия месец март ще има разнообразни събития, целящи да покачат чувствителността на обществото към болестта и да поддържат всички дами с тази диагноза. Инициативата тази година е под наслов „ Една от 10 “, защото данните в международен проект са, че всяка десета жена е наранена от ендометриоза.

Сред самодейностите на фондация „ Ендометриоза и репродуктивно здраве “ в интервала от 1 до 31 март е и акция за безвъзмездни прегледи на дами с ендометриоза или фамилна обремененост и изразен болков синдром. В нея са декларирали предпочитание да се включат експерти от 11-те най-големи лечебни заведения за женско и репродуктивно здраве в България.

*Източник и фотоси: https://dariknews.bg/
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР