Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 25 юни. СЪДЪТ

...
Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 25 юни. СЪДЪТ
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 25 юни

Редакционният екип ви показва най-важното за деня, 25 юни.
СЪДЪТ ОКОНЧАТЕЛНО КАЗА НА ПРОКУРАТУРАТА ДА ПРЕДСТАВИ ИСКАНИ ДАННИ ЗА КАРИЕРАТА НА ИВАН ГЕШЕВ КАТО ПРОКУРОР
Гражданско придвижване " Боец " разгласи в своя блог и във Фейсбук, че е съумяло да осъди прокуратурата поради отвод от цялостна и точна информация във връзка с професионалните аспекти от кариерата на настоящия основен прокурор Иван Гешев преди да стане прокурор.
СТОТИЦИ ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ БРАНЯТ „ НАТУРА 2000 “ ОТ ЕКОМИНИСТЕРСТВОТО (ВИДЕО)
Стотици протестиращи извършиха бул. " Витоша " в София довечера в отбрана на българската природа. Граждани и природозащитни организации показаха противоречие с измененията в Закона за биологичното многообразие, които следва да се гласоподават в парламент Според протестиращите те отслабват отбраната за зоните от европейската екомрежа " Натура 2000 ".
КОРУПЦИЯТА Пожарна охрана ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ - ПО-МАЛКО ПРИСЪДИ, ОТКОЛКОТО ГОДИНИ НА БОРБА С НЕЯ
Само 3 са неоправдателни присъди за случаи или изказвания за корупция по високите етажи на властта в последните 5 години, като нито едно от наложените санкции не предстои на дейно осъществяване. Двойно повече – 7 са оправдателните присъди по такива случаи за интервала, като в 5 от тях е открито, че повдигнатите обвинявания били изначално несъставомерни. Това заяви юрист Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд (АКФ) при представянето на Годишния мониторингов отчет на АКФ за положението на битката с корупцията през 2019 година
ПРОБЛЕМИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ И СЛЪНЧЕВ БРЯГ - ФОКУС НА НАЙ-ИЗВЕСТНАТА НОВИНАРСКА АГЕНЦИЯ
Слънчев бряг, най-големият черноморски курорт в България, прочут с нощния си живот и препълненото си крайбрежие, е като град-призрак. След като пандемията от ковид затвори границите, приземи полетите и принуди хората да си стоят у дома, едвам шепа хора могат да бъдат видяни измежду неотворените чадъри и недокоснати шезлонги по плажната линия, споделя Reuters в свое проучване на обстановката по нашето Черноморие.
ПРОФ. ИВА ХРИСТОВА: НЯМА ВТОРА ВЪЛНА, ЕПИДЕМИЯТА Е ПОД КОНТРОЛ
Епидемията към момента е под надзор. Увеличение на заболелите от ковид има, само че то се следи освен в нашата страна, а и в прилежащи страни. Има няколко огромни огнища в други страни – Индия Съединени американски щати. За нашата страна този нови брой случаи не е доста огромен. Това сподели пред Българска национална телевизия зам.-директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова.
ОТРИЦАТЕЛНА Е ВТОРАТА ПРОБА ЗА КОРОНАВИРУС НА УЧИТЕЛКАТА, ЧИЙТО ПЪРВИ ТЕСТ БЕШЕ ПОЛОЖИТЕЛЕН
Учителката от 9-та детска градина „ Калина Малина ” в Перник, чиято първа проба за ковид, беше позитивна е с негативен втори тест, съобщи БГНЕС. Повторното проучване и е направено по нейно гледище, оповестиха от Регионалната здравна ревизия.
РАЗШИРЕНИЕ НА ПЪРВИЯ МЕТРОДИАМЕТЪР – ИМА ЛИ НУЖДА ОТ НЕГО?
В яростен конфликт се трансформира за софиянци въпросът дали се разшири първия метродиаметър в зоната „ Околовръстен път – Симеоновски въжен превоз “, или не. Класика в жанра – ръководещите упорстват да се построи, а опозицията не разрешава.
ХАГА ПОПРЕЧИ НА ТАЧИ ДА СТИГНЕ ДО БЕЛИЯ ДОМ. КАКВО СЛЕДВА ЗА СЪРБИЯ И КОСОВО?
Точно когато Белият дом приготви проект за бъдещето на Косово, военното минало в региона подсети за себе си.
ДАНС ОТЧЕТЕ УСПЕШНО ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА РУСКАТА ЗАПЛАХА И РАЗУЗНАВАНЕ ПРЕЗ 2019 Г.
Държавна организация Национална сигурност (ДАНС) е противодействала сполучливо на съветската разследваща активност в България през миналата година.
Българска социалистическа партия С УНИЩОЖИТЕЛНИ КРИТИКИ КЪМ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЗА СОЦИАЛНАТА СФЕРА, САЧЕВА ОТРИЧА ДА БЕЗДЕЙСТВА
Горещи разисквания в Народното събрание провокира проекторешение на " Обединени патриоти ", които предложиха в шестмесечен период да бъде направен план на кодекс за обществена поддръжка.
ИМА РИСК ОТ КОРУПЦИЯ В ИДЕЯТА ДА НИ ГЛОБЯВАТ С ФИШ НА ПЪТЯ, СМЯТАТ ЕКСПЕРТИ
Възможността чиновник на Министерство на вътрешните работи да глобява водачите с фиш на пътя основава предпоставки за корупция. Около това се сплотиха специалистите Илия Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия и Малинка Бондаренко, зам.-председател на СБА в ефира на Българска национална телевизия. Коментарът им е във връзка подложените на публично разискване следващи промени в Закона за придвижване по пътищата, които плануват точно това.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР