Редакционният екип на представя краткия преглед на печата, посветен на

...
Редакционният екип на представя краткия преглед на печата, посветен на
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 13 март

Редакционният екип на показва късия обзор на печата, отдаден на акцентите от вестниците, за днешния петък, 13 март.
Вестник " 24 часа "
Ежедневникът слага забавен фокус върху тематиката с ковид. Става ясно, че космонавтите ще бъдат принудени да се откажат от някои от обичайните си предстартови действия поради карантината.
Астронавтите, които на 9 април би трябвало да полетят към Международната галактическа станция (МКС) - и главният, и аварийният екипаж, имат наложена възбрана да напущат Звездното градче, заяви пред публицисти началникът на Центъра за подготовка на космонавти (ЦПК) Павел Власов, представен от ТАСС.
Даже такива обичайни действия като визитата на Кремълската стена и на дома на Сергей Корольов преди старта ще бъдат анулирани от съображения за сигурност, добави още той. В ЦПК са анулирани всички екскурзии и командировки в чужбина като се изключи тези, които са извънредно нужни. Завръщащите се от командировки и отпуск остават 14 дни под карантина.
Вестник " Труд "
Изданието написа, че фалшифицирано писмо е било импортирано във Върховния административен съд, който в сряда трябваше да реши да остане ли кметът на Ботевград Иван Гавалюгов на поста си. По време на правосъдното съвещание съдията е обявил, че има импортирана молба от Маргарита Кирова от Политическа партия “Движение самодейност за Ботевградска община ” (ДИБО) и Йордан Гергов, представляващ Политическа партия “Обединена социалдемокрация ”, с която отдръпват жалбите си против решението на Общинската изборна комисия да остави градоначалника на поста му, откакто КПОНПИ откри при него спор на ползи. Според писмото, двамата отдръпват и пълномощията си от адв. Неврокопски, представляващ ги пред Върховен административен съд.
Вестник " Монитор "
Всекидневникът, разяснява публикация на авторитетното издание The Wall Street Journal, в която има идеи за ограничения за понижаване на суматохата, подбудена от ковид. Нейни създатели са професорът по приложна стопанска система Стийв Ханке, прочут в България като „ бащата на валутния ръб “ у нас, и Джон Грийнуд, който също е специалист по валутни бордове. Именно той предложи на държавното управление на Хонконг през 1983 година да прибегне до въвеждането на подобен.
Само преди международните организации разпространиха новината, че Федералният запас ще вкара милиони долари във финансовата система, с цел да се успокои обстановката. Това е и главната мярка, препоръчана от създателите на публикацията. В нея се проучват досегашните дейности на институцията и се оферират ограничения за облекчение на обстановката, като се акцентира, че към този момент подхванатото понижаване на лихвите надали ще свърши доста работа, само че паникьосаните пазари могат да се успокоят и да се избегне рецесията посредством обезпечаване на ликвидност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР