Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 13 януари

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден. 
ВТОРА ЖЕРТВА ПРИ ВЗРИВА ВЪВ ВАРНА
Втора жертва има при гърмежа от тази заран в жилищет блок във Варна. Самоличността и на починалите ще се откри след ДНК експертиза. Окръжната прокуратура в града управлява досъдебно произвеждане за палеж с двама починали и обилни материални вреди.
ГЛАС ОТ " СТОМАНА " – ВИК ПЕРНИК ЩЯЛО ДА ФАЛИРА БЕЗ ПРЕДПРИЯТИЕТО
КНСБ и КТ " Подкрепа " желаеха с писмо до премиера Бойко Борисов  " Стомана индъстри " да употребява 5-6 000 кубика вода спешно, в случай че има заледяване на различните водоизточници на предприятието. Това удостовери и членът на УС на компанията Антон Петров.
ЦВЕТАНОВ съдебна експертиза СЕТИ: ПОЛИТИЦИТЕ ЗАПОЧНАХА ДА ИЗПОЛЗВАТ ПРОКУРАТУРАТА
" Това е най-тежката рецесия в управническия мандат на ГЕРБ ", сподели пред БНР Цветан Цветанов, член на ГЕРБ и някогашен заместник-председател на партията.
ЗАЩО САМО ЕДИН УЧИТЕЛ Е ОДОБРЕН ОТ МОН ДА ПРЕПОДАВА В ПРОБЛЕМЕН РАЙОН?
Намерението на Просветното министерство да образува корпус от 80 учители за проблематичните региони у нас публично се провали. Само един възпитател от Шумен е утвърден от МОН да преподава на уязвими възпитаници по програмата " Мотивирани учители ", чийто бюджет е 1.7 млн. лева Това демонстрират данни на Ведомството, предоставени след питане от вестник " Сега ".
КОМИННИТЕ ФИЛТРИ: РЕШЕНИЕ ИЛИ РАЗХИЩЕНИЕ?
През седмицата научихме, че Столична община към този момент е конфигурирала 85 филтъра на комини в квартал " Факултета ", а още през лятото бе планувана социална поръчка за съвсем 8 милиона лв. за общо 2000 бройки. Те би трябвало да избавят софиянци от замърсяването на въздуха, което печките в бедните квартали неизбежно генерират всяка зима.
ГОЛЯМАТА БЪЛГАРСКА ПИСАТЕЛКА ЗДРАВКА ЕВТИМОВА: ПИСАНЕТО Е МОЯТА СВОБОДА
Здравка Евтимова е българска писателка, родена в Перник през 1959 година Сборници с разкази на писателката са оповестени в Гърция, Канада, Израел, Франция, Италия, Китай и други Разказът " Кръв от къртица " от 1 януари 2019 година е включен в учебниците за образование по британски език за гимназиите в Дания и в учебник за преподаване познания по литература за осми клас в Съединени американски щати.
РАЗСЛЕДВАЩ ЖУРНАЛИСТ: РУСКИ ШПИОНИ ЧЕСТО ПОСЕЩАВАТ БЪЛГАРИЯ
Тази група е основана през 2009 година и е формирана от най-вече 35 души. Пътуват главно в страните от някогашния Съюз на съветските социалистически републики. Това изясни проверяващият публицист Христо Грозев в изявление за bTV по отношение на следствието на отравянето на Емилиян Гебрев.
ГЕН. АТАНАС АТАНАСОВ: НЕНО ДИМОВ СТАНА ЖЕРТВА НА СВОЯ КАРИЕРИЗЪМ
Нено Димов стана жертва на своя кариеризъм. В желанието си безусловно да бъде във властта се трансформира в жертва на този, който го е назначил. Това сподели ръководителят на ДСБ ген. Атанас Атанасов в изявление за bTV.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР