Редакционният екип на Actualno.com представя кратък преглед на печата от

...
Редакционният екип на Actualno.com представя кратък преглед на печата от
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 18 юни

Редакционният екип на Actualno.com показва къс обзор на печата от днешния 18 юни.
Вестник " Сега "
Бензиностанциите си извоюваха пролонгация за касовите апарати, написа вестникът. Финансовото министерство отсрочи с няколко месеца следващ период в прословутата Наредба 18 за касовите апарати. Този път отсрочката е за бензиностанциите. Те трябваше до края на юни да подменят електронните си системи с фискална памет (EСФП) и касовите си апарати съгласно новите условия на Национална агенция за приходите, тъй че да бъде отстранена опцията за манипулиране на оборота. Новият период е 31 юли, само че бензиностанциите, които са сключили контракти с разработчици за нови ЕСФП след 1 април, могат да ги внедрят до 30 септември. Според сектора това са по-голямата част от търговците на горива.
Вестник " 24 часа "
Медията се стопира на интернационална вест за гибелта на някогашния президент на Египет Мохамед Морси. По-конкретно в обявата се преглежда позицията на организацията, към която принадлежеше той, а точно " Мюсюлмански братя ". Според тях гибелта на някогашния президент на Египет  си е " чисто ликвидиране " и приканват египтяните да отидат на погребението му, както и да се съберат пред посолствата на Египет по света. Морси, който бе пратен в пандиза, откакто бе свален от власт от военните, припадна по време на днешния правосъден развой против него и малко по-късно умря, заяви египетската прокуратура.
Вестник " Труд "
Румъния ни изпревари при заплатите, осведоми медията. През първото тримесечие на 2019 година разноските на компаниите за един час работа в Румъния са нарастнали с 16,3% на годишна база. България е на второ място с нарастване на разноските за труд с 12,9%, оповестиха от Евростат. Заплатите в Румъния са по-високи в сравнение с в България, само че в този момент се оказва че и нарастват по-бързо. Сериозно се усилват разноските за труд и в Словакия (+8,7%), Латвия (+8,5%) и Словения (+8%). Въпреки че заплатите у нас са ниски, няма доста свободни работни места, излиза наяве от данните на Евростат.
Вестник " Монитор "
Основна тематика във вестника е повишаването на брашното с 20% по отношение на предишния юни. Масовото брашно вид ”500 ” на тържищата в страната през предходната седмица се оферираше с 20% или 16 ст. по-скъпо, в сравнение с в средата на юни 2018 година Тогава то вървеше на едро приблизително по 0,81 лева за пакет от кг, а на 14 юни е регистрирано равнище от 0,97 лева, сочат данни от уеб страницата на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите (ДКСБТ).При различен хранителен артикул – захарта, по отношение на средата на юни 2018 също има значително повишаване от съвсем 13 на 100 или от 1,08 на 1,22 лева./кг. В последните 5 работни дни най-скъпа захар на едро по 1,60 лева за кило се продаваше в най-бедния регион на страната – Монтана, или двойно по-скъпо, в сравнение с в Бургас, където бе регистрирана най-ниска борсова цена от 0,80 лева./кг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР