Речта на президента на Украйна продължи 52 минути. В обръщението

...
Речта на президента на Украйна продължи 52 минути. В обръщението
Коментари Харесай

Володимир Зеленски пред Радата: Благодарение на Украйна Западът спря да се бои от Русия

Речта на президента на Украйна продължи 52 минути. В обръщението си Зеленски акцентира, че Западът е престанал да се опасява от Русия, тъй като Украйна се е трансформирала в един от водачите на свободния свят. Според Зеленски точно Украйна е помогнала на Запада да откри себе си още веднъж.

 

Държавният глава даде обещание да освободи всички украински пандизчии, станали пленници на Русия. От началото на войната Украйна към този момент е върнала 1456 души. Зеленски добави още, че Украйна ще възвърне своята териториална целокупност, а в това ще й помогне нейният личен мощен военно-промишлен комплекс.

 

Зеленски напомни проекта за възобновяване на Украйна, който би трябвало да бъде най-големият стопански план в Европа в следвоенния интервал. Предвижда се Украйна да развива връзките със страните от Африка и Юга в името на продоволствената сигурност, а също по този начин ще стане водач в построяването на зелена сила, акцентира Зеленски.

 

Президентът на Украйна означи и ролята на Нидерландия, която оказва помощ Русия да бъде изправена пред съда за военни закононарушения. По-рано Зеленски сподели, че 2023г. ще бъде решаваща на фронтовата линия в спора с Русия. Той сподели още, че международната общественост е приела доста позитивно формулата за мир на Киев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР