Речта на президента на Русия Владимир Путин се превърна в

...
Речта на президента на Русия Владимир Путин се превърна в
Коментари Харесай

Който не разбира, е време да проумее: Путин произнесе дълга реч на Световния икономически форум в Санкт-Петербург

Речта на президента на Русия Владимир Путин се трансформира в едно от главните събития на юбилейния XXV Санкт Петербургски интернационален стопански конгрес. Всъщност постоянно е било по този начин. Въпреки това, като се имат поради настоящите събития, речта на президента се очакваше с нараснало внимание.

Речта на президента на форума в началото беше планувана за 14:00 московско време. Но по-късно беше отсрочена за час и в действителност стартира още по-късно. Причината, съгласно прессекретаря на президента Дмитрий Песков, са DDOS офанзиви против системите на форума (по въпроса за настоящите събития).

Самата тирада на президента може да бъде разграничена на няколко блока. Първо Владимир Путин отговори на изказванията на западни политици за „ инфлацията на Путин “, опасността от продоволствена рецесия и опитите да се упрекна Русия за международните стопански проблеми.

Президентът акцентира, че заради взетите неправилни решения в стопанската система в Европа, неравенството ще се усили, което ще докара до разединение в обществото. По мнението на Владимир Путин, актуалната обстановка ще докара до прилив на радикализъм и в бъдеще до промяна на елитите.

Докосвайки тематиката за глобите, съветският водач сподели, че директните загуби на Европейски Съюз единствено от санкционната тресчица могат да надвишават 400 милиарда $ за една година. Тези разноски се поемат от хората, инфлацията в някои страни от еврозоната към този момент е над 20 %, акцентира Путин.

Като цяло, счита президентът на Русия, Европейският съюз дефинитивно е изгубил политическия си суверенитет. Що се отнася до " инфлацията на Путин ", тези изказвания са предопределени за тези, които не могат да четат и пишат, означи президентът.

Суверенитетът през 21-ви век не може да бъде непълен, фрагментиран, по тази причина е значимо Руската федерация да пази политическия си суверенитет и икономическата самостоятелност, акцентира Владимир Путин.

Отделно обръщение беше отправено към представители на съветския хайлайф: „ Бих желал да се обърна към огромните бизнесмени и мениджъри: триумфът, достолепието и самоуважението идват единствено тогава, когато свържете бъдещето си, бъдещето на вашите фамилии и деца с вашата Родина. " Явно към момента не всички са осъзнали това...

Владимир Путин акцентира, че Русия в никакъв случай няма да тръгне по пътя на самоизолирането и ще работи с тези, които желаят да работят с нея. А такива са множеството от хората на Земята.

Като цяло, по оценките на редица наблюдаващи, тази част от речта е ориентирана не толкоз към Запада, колкото към страните от Азия, Африка и Латинска Америка.

Разбира се, речта на президента не беше отдадена единствено на интернационалните въпроси. Много повече Владимир Путин приказва за вероятностите за развиване на Русия.

По неговите думи, главната задача е намаляването на бедността и неравенството. Президентът акцентира, че тази година би трябвало да бъдат реализирани осезаеми резултати в това, на държавното управление е предоставена такава задача.

Президентът особено означи, че бъдещето на Русия е семейство с две или три деца.

Друга тематика е развиването на инфраструктурата. По-специално, в границите на пет години 85% от пътната мрежа на Руската федерация би трябвало да бъде приведена в положение, отговарящо на нормативните стандарти и условия. За задачата на районите ще бъде провиснал бюджетен заем за 15 години при под три % годишна рента.

Отделен огромен план е модернизацията на жилищно-комуналната система, при която следва замяна на 40% от мрежите.

Ще бъдат отпуснати и спомагателни средства за създаване на удобна среда в дребните обитаеми места и за благоустрояване на градовете в Далечния изток.

И още една тематика, за която се приказва доста. Става дума за заместването на импорта. По думите на президента, това не е панацея, само че софтуерното развиване ще дефинира бъдещето освен за идващото десетилетие, само че и за целия 21 век . Невъзможно и излишно е да се създава всичко и на всички места, само че Русия би трябвало да има всички сериозно значими технологии. Трябва да създадем свои лични технологии, и на тази база - артикули и услуги.

Разбира се, това не е всичко, за което приказва президентът. Като цяло президентът не е приказвал от дълго време толкоз дълго време (като се вземат поради и отговорите на въпроси след главната реч). И е ясно, че ще има доста тълкования. Но е ясно, че Владимир Путин приказва доста за развиването на Русия. В последна сметка това е главният приоритет.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР