Речта на британската премиерка Тереза Мей, с която тя поиска

...
Речта на британската премиерка Тереза Мей, с която тя поиска
Коментари Харесай

ЕС лидери съзряха добра воля в речта на Мей

Речта на английската премиерка Тереза Мей, с която тя изиска двугодишен временен интервал след Брекзита, включваше градивни оферти и опити за договаряния, съобщи през вчерашния ден френският президент Еманюел Макрон, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

"Сигналите, които изпраща английската премиерка, демонстрират благосклонност ", съобщи Макрон пред медиите във френското президентство. Той обаче акцентира, че реакцията ще бъде избрана от основния договарящ на Европейски Съюз за Брекзита Мишел Барние.

"Преди постигането на прогрес, желаеме да изясним въпросите за правата на европейските жители, финансовите условия и въпросът за Ирландия. Докато тези три точки не бъдат изяснени, не можем да напредваме по останалите ", напомни френският президент.

По две от тези точки бяха направени градивни оферти, за които би трябвало да се изкаже Мишел Барние, добави Макрон.

Малко преди изказването на френския президент Барние приветства градивният дух на речта на Мей във Флоренция , само че изиска да научи детайлности за съответните последици от нея по отношение на преговорните позиции. "Британското държавно управление изиска през днешния ден за първи път да продължи да се употребява с достъп до единния пазар при сегашните условия и да продължи да се употребява от съществуващото съдействие в региона на сигурността ", добави Барние.

Италианският министър председател Паоло Джентилони също дефинира речта на Мей като градивна, само че загатна, че тя може да срещне усложнения.

"Истинското тестване ще бъдат договарянията с Европейски Съюз ", съобщи през вчерашния ден министър председателят в Туитър.

Лидерът на английската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин съобщи нощес, че държавното управление на Мей към момента не е наясно какви ще бъдат връзките с Европейски Съюз след Брекзита.

"Единственият прогрес наподобява е, че премиерката се е вслушала в Лейбъристката партия и е приела действителността, че Англия има потребност от временен интервал при същите условия, с цел да подсигурява стабилността на предприятията и работещите ", добави Корбин.

По-рано Мей съобщи, че живеещите във Англия жители на Европейски Съюз ще бъдат добре пристигнали и след Брекзита.

"Искаме да останете. Ценим ви ", съобщи през вчерашния ден Мей, като добави, че речта й дава гаранция за правата им, въпреки че по време на преходния интервал ще бъде въведена система за вписване. Тя отхвърли както опцията за потребление на съглашение за свободна търговия с Европейски Съюз по модела на Канада, по този начин и норвежкият модел.

Полският заместител външен министър Конрад Шимански съобщи нощес, че отбраната на правата на европейските жители е едно от основните условия, съобщи Ройтерс.

"Можем да приемем да приказваме за временен интервал в връзките сред Европейски Съюз и Англия единствено, в случай че това може да докара до цялостно осъществяване на поетите от Англия отговорности към Европейски Съюз ", акцентира той. Друго изискване е да има и цялостна отбрана на правата на нашите жители във Англия. Британското участие в единния пазар и в митническия съюз значи финансови и регулационни отговорности на Англия към Европейски Съюз, добави той.

Полската премиерка Беата Шидло също съобщи нощес, че основният въпрос за нейната страна са правата на полските жители във Англия, както и финансовите отговорности на Лондон.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР