Реалността е, че, както виждате, има напрежение по едни или

...
Реалността е, че, както виждате, има напрежение по едни или
Коментари Харесай

Гечев: БСП има най-големи шансове да състави кабинет, Радев трябва да ни даде мандата

" Реалността е, че, както виждате, има напрежение по едни или други аргументи сред така наречен протестни партии и по тази причина считаме, че Българска социалистическа партия има най-големи шансове да сформира държавно управление " - това съобщи тази депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев по Българска национална телевизия, макар че през вчерашния ден водачът на " ИТН " Слави Трифонов изрично удостовери, че няма да поддържат третия мандат и минават в съпротива. Така сметките демонстрират, че няма задоволително гласове за държавно управление, без поддръжката и на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

По думите му партията ще продължи да работи за съставянето на постоянно държавно управление, в случай че другите участници в процедурата демонстрират отговорност, схващане и регистрират националните ползи.

" Съвсем разумно и морално е да чакаме от президента третия мандат да даде на Българска социалистическа партия за България , защото господин Радев е президентът, който ние предложихме и който беше определен с голямо болшинство. Така, че разумно е и предстоящо е третият мандат да пристигна в Българска социалистическа партия ", сподели още Гечев, макар че и от " Демократична България ", и от " Изправи се БГ! Ние идваме! " обявиха, че няма да поддържат кабинет с мандат на социалистите.

Според него левицата е посочила поредност в задачите в програмата си, както и диалогичност в диалозите за сформиране на кабинет.

" Българска социалистическа партия стои много устойчиво на сложния политически терен в България ", добави Гечев.

Той разяснява и плана на Министерството на финансите за актуализация на бюджета . И изясни, че в него се ползва аварийна сума от 1 милиарда 272 млн. лева - нарастване с 14 пъти от миналата годината. От Българска социалистическа партия обаче желаят да знаят какви тъкмо са плануваните запаси и защо ще бъдат употребявани.

Вторият въпрос, който от Българска социалистическа партия насочат към плана за актуализация, е обвързван с общините. По думите на Гечев за тях не е планувано нищо, което е притеснително, защото общините в България посрещат едни от главните удари в следствие от рецесията от COVID-19, сподели още той.

" Българска социалистическа партия счита, че държавно управление е нужно, че този парламент има потенциал, при благосклонност на четирите политически сили - без ГЕРБ и Движение за права и свободи, да излъчи държавно управление, което да свърши някои доста потребни неща. Оттук нататък е въпрос на отговорност, схващане и целеполагане на всяка политическа мощ ", разяснява в това време зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков пред Bulgaria ON AIR, представен от партийния пресцентър.

" България се намира в политическа рецесия, която стартира преди година с всеобщи митинги, след което гласувахме два пъти. Политическата рецесия ще завърши, когато се сътвори постоянно и стабилно държавно управление без тези, които провокираха митингите ", счита социалистът.

По думите му въпрос на узряване е да се стигне до това, до което политическата логичност води.

" Трябва да проявим задоволително съвест, възприятие за отговорност, бистрота - и да създадем това, което е допустимо, с цел да се сформира кабинет ", акцентира депутатът.

Зарков напомни, че от Българска социалистическа партия имат поредно мнение за това каква би трябвало да бъде кардиналната основа на държавното управление: " То би трябвало да бъде без ГЕРБ и ДПС; на основата на служебния кабинет като кадрово поръчителство . Това би трябвало да бъде държавно управление, което да сложи целите, за които говорихме и по време на диалозите с Има Такъв Народ - ясни политики, свързани с промени в основни браншове ".

Според него хората в огромното си болшинство не желаят нови избори .

" Българска социалистическа партия се бори да има кабинет, а не предварителни избори, да има актуализация на бюджета, която да ни разреши да посрещнем идващите рецесии, и най-важното - да осъществя качествена смяна в съществени браншове, която да се случва в идващите месеци. Спиралата на политическата рецесия не ни оказва помощ в решаването на тези проблеми ", заключи Крум Зарков.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР