Реалната цел на Русия във войната и в Украйна остава

...
Реалната цел на Русия във войната и в Украйна остава
Коментари Харесай

Свалянето на властта в Киев и отнемане на суверенитета - истинските цели на Русия според ISW -

Реалната цел на Русия във войната и в Украйна остава промяната на властта в Киев и отнемането на суверенитета на бъдещата украинска страна, която остане след съветското военно нахлуване. Това считат аналитиците на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW), чийто финален отчет излезе във вторник.

В същия ден, 5 юли, секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев съобщи, че съветската военна интервенция в Украйна ще продължи, до момента в който Русия реализира задачите си за отбрана на цивилните от „ геноцид “, за „ денацификация “ и демилитаризация на Украйна и принуждаване на Украйна да бъде остане неутрална във връзка с Русия и НАТО. Думите на Патрушев съвсем безусловно повтарят задачите, оповестени от съветския президент Владимир Путин в речта му при нахлуването на армията на Кремъл от 24 февруари, с които Путин оправдаваше войната.

Изричното повтаряне на първичните цели на Путин от Патрушев, близо пет месеца по-късно, изрично демонстрира, съгласно ISW, че Кремъл не счита последните съветски триумфи в Луганска област за задоволителни за реализиране на първичните цели на „ специфичната интервенция “. Това подтвърждава настоящите оценки на Вашингтонския институт, че Кремъл има обилни териториални желания оттатък Донбас Изявлението на Патрушев допуска, че съветското военно управление ще продължи да упорства за прогрес отвън териториите на Донецк и Луганск и че Кремъл се готви за продължителна война с желанието да превземе доста по-големи елементи от Украйна. Предвид близостта на Патрушев до господаря на Кремъл, може да се счита, че секретарят на Съвета за сигурност озвучава мислите на самия съветски президент. 

ISW обръща внимание на фонови изявления на назад във времето, в частност на съветския националисти и някогашен пълководец във войната в Донбас през 2013, който показва отчаяние от формалната линия на Кремъл, нарисувана от Патрушев, като съобщи, че постигането на плануваните цели за „ денацификация “ и „ демилитаризация “ на Украйна ще бъдат вероятни единствено с цялостното проваляне на украинската войска и капитулацията на украинското държавно управление. 

Според Гиркин съветската победа би била реализирана при завладяването на т. н. Новоросия
условна територия, която обгръща осем украински области, в това число Донецка и Луганска области и огромна част от Източна и Южна Украйна. Според съветския националист завладяването на Новоросия е минимумът и че съветските цели ще бъдат осъществяване посредством цялостното завладяване на т. н. Малороссия. Това на практика е позоваване на имперската теория на Кремъл с искания за съвсем цялата украинска територия.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР