Реалистично е газопроводът Турски поток да бъде прокаран през България

...
Реалистично е газопроводът Турски поток да бъде прокаран през България
Коментари Харесай

Италиански политик: Турски поток да мине през България до Италия

Реалистично е газопроводът " Турски поток " да бъде прокаран през България до Италия. Това съобщи италианският политик Паоло Гримолди, народен представител от партия " Лига ", по време на Петербургския интернационален стопански конгрес.

" Необходимо ни е ново съглашение, с цел да стигне " Турски поток " от България до Италия, с цел да получаваме съветски газ, тъй като Русия има освен стопански, само че и политически интерес от това ", съобщи политикът пред РИА Новости.

Гримолди добавя, че сега природният газ, който Италия купува от Русия минава през украинска територия.

Той акцентира, че концепцията е изцяло осъществима и Италия има стопански интерес от нея.

" Защо не? Строи се " Северен поток " по дъното на Балтийско море. Изгражда се и " Турски поток " ", тъй че в случай че той се появи в България, а това не е надалеч от Италия, ние може да го построим ", добавя Гримолди.

Политикът показва, че Италия има стопански интерес от осъществяване на подобен план. Но за задачата са нужни съглашения по този въпрос със Сърбия и с други страни, да вземем за пример Австрия също би могла да прояви интерес, счита Гримолди.

Да напомним, българският президент Румен Радев, при срещата си с съветския министър председател Дмитрий Медведев, изрази вярата да се преразгледат опциите за директна доставка на газ през Черно море, като за задачата се построи " Български поток ". /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР