Реал Сосиедад победи с минималното 2:1 Севиля в изключително драматичен

...
Реал Сосиедад победи с минималното 2:1 Севиля в изключително драматичен
Коментари Харесай

Реал Сосиедад се завърна в топ 4 след страхотни 45 минути срещу Севиля в мач два червени картона

Реал Сосиедад победи с минималното 2:1 Севиля в извънредно трагичен конфликт от 14-ия кръг на Ла Лига. Играчите на Хорхе Сампаоли продължиха ужасното си показване от началото на сезона и още веднъж разочароваха почитателите си. Те в последна сметка се “измъкнаха ” с минимална загуба с едно попадение, въпреки че останаха с девет души още до 35-ата минута. Двата отбора изиграха едно извънредно наситено откъм събития първо полувреме, в което гостите поведоха с две попадения посредством Александър Сьорлот (20’) и Брайс Мендес (36’), а в 44-ата минута Рафа Мир понижи изоставането на своя отбор.

Още в 10-ата минута пристигнаха неприятни вести за Манол Илгуасил, защото Карлос Фернандес се контузи и бе сменен от Такефуса Кубо. Въпреки това 10 минути по-късно Микел Мерино, за който това бе четвърта асистенция от началото на сезона, откри чудесно Александър Сьорлот зад тила на отбраната и норвежеца се разписа елегантно за 1:0.

В идващите минути играчите на Хорхе Сампаоли пробваха да вдигнат темпото на играта си и сътвориха две по-опасни положения пред вратата на Алекс Ремиро. В 26-ата минута обаче Иван Ракитич извърши нарушаване, което в началото бе глобено с жълт картон. Впоследствие обаче Карлос Дел Серо Гранде получи сигнал да прегледа още веднъж обстановката и след това той промени решението си изгонвайки хърватина.

Само пет минути по-късно Танги Нианзу на собствен ред извърши много жестоко нарушаване и също бе отхвърлен след обзор с ВАР. Така единствено няколко минути след изминаването на половин час игра домакините останаха с девет души на терена. Нещата станаха пагубни за домакините в 36-ата минута, когато Микел Мерино откри чудесно Брайс Мендес зад тила на защитата и той преодоля Боно, с цел да удвои преднината на Реал Сосиедад.

Две минути преди края на първата част Рафа Мир въпреки всичко съумя да понижи изоставането на андалусииците, откакто получи положително центриране в наказателното поле и мощен удар с глава се разписа за 2:1.

На почивката бяха направени няколко смени от двата отбора, а през второто полувреме двата отбора играеха на много по-ниски обороти. Все отново гостите се отличиха с доста сериозен пропуск тъкмо след час игра, когато Такефуса Кубо получи в наказателното поле и стреля, само че Боно избави, а след това с топката се размина и Александър Сьорлот. В 69-ата Ерик Ламела се строполи в наказателното поле и играчите на Хорхе Сампаоли желаеха дузпа, само че съдията подмина претенциите им.

В 79-ата минута още веднъж играчите на Манол Илгуасил, откакто няколко техни играчи реализираха добра контраофанзива в последна сметка Боно избави удар на Пабло Марин. В последните минути Севиля опита на няколко пъти да реализира офанзиви в търсене на изравняването, само че по този начин и не стигнаха до него.

С тази победа Реал Сосиедад се изкачи до третото място в класирането на Ла Лига с 26 точки, а Севиля е тъкмо над чертата с 11 точки.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от испанската LaLiga, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport 4.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР