Реал Мадрид постигна нова победа над Олимпиакос в баскетболната Евролига,

...
Реал Мадрид постигна нова победа над Олимпиакос в баскетболната Евролига,
Коментари Харесай

Реал Мадрид победи Олимпиакос в повторение на миналогодишния финал в баскетболната Евролига

Реал Мадрид реализира нова победа над Олимпиакос в баскетболната Евролига, като този път го надигра на гръцка земя със 77:71 в среща от 12-ия кръг на постоянния сезон. Двата тима играха на финала в Евролигата през предходната година, извоюван с 79:78 от испанския отбор.

Мадридчани към този момент имат 11 победи от 12 мача от актуалната акция. Олимпиакос е с 6 победи и 6 загуби.

Босненецът Джанан Муса беше водещ изпълнител на гостите с 23 точки, като вкара пет пъти от седем опита от зоната за три точки, а 16 от актива му пристигна в третата част. Марио Хезоня записа дабъл-дабъл с 18 точки и 10 битки, а Валтер Таварес наниза 11.

Олимпиакос, които вкараха единствено 3 точки в последните 5 минути. Гомас Уолкър завърши със 17 точки. Мустафа Фал беше единственият от останалите в отбора с двуцифрен актив, отбелязвайки 10 точки.

Партизан се наложи с 89:85 над Монако след продължение. Сърбите към този момент имат 6 победи и 6 провали, подреждат се на 10-о място в класирането, до момента в който Монако слезе от 3-о на 4-о място със 7/5.

Пред 20 хиляди фенове в " Щарк Арена " домакините направляваха срещата през го-голямата й част, само че две тройки на Майк Джеймс изпратиха срещата в продължение при 72:72. Допълнителното време обаче също беше за домакините, които съумяха да изтръгнат триумфа. Кевин Пунтър записа 25 точки за спечелилите, включително и значима тройка в края на продължението. Джеймс Нънали украси чудесното си показване с 23 пункта, Пи Джей Дозиър завърши с 15 точки, 5 битки и 7 асистенции. За гостите от Княжеството Донатас Мотеюнас отговори с 23, а Майк Джеймс завърши с 16.

На дъното на класирането АЛБА Берлин реализира втора победа, надделявайки над латвийския Жалгирис с 64:62. Германците изоставаха с 16 точки в един миг, само че с тройка на Йонас Матисек 6.7 секунди преди края на срещата изтръгнаха успеха, с цел да спрат поредност от шест следващи провали. Жалгирис пък търпи 7-а загуба от началото на сезона.

Йоханес Тийман беше най-резултатен за спечелилите с 16 пункта, а Матисек приключи с 8. Довидас Гийдрайтес означи 15 за литовския тиом, а Томас Димса остана с 11.

В същински трилър се трансформира успеха на Байерн Мюнхен над Армани Милано с 91:84 след продължение. Това е трета поредна победа за баварците, които към този момент имат баланс от 6-6, до момента в който италианците са с 4-8.

Карсен Едуардс реализира собствен персонален връх с 32 точки в един мач, а за Байерн след него Серж Ибака прибави 20 точки и 12 рибаунда. Шейвън Шийлдс беше най-съществен за Армани с 26 точки, Дивон Хол и Йоханес Фойгтман с по 10 също бяха точни за гостите, които водеха със 76:0 във финалните минути. Но точна игра на Едуардс и прецизен изстрел на Ибака с последния съдийски сигнал пратиха мача в продължението.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР