Реал Мадрид посреща Челси днес в първи мач на двата

...
Реал Мадрид посреща Челси днес в първи мач на двата
Коментари Харесай

Реал Мадрид продължава защитата на трофея срещу разклатения Челси в битката между последните два победителя в Шампионската лига

Реал Мадрид посреща Челси през днешния ден в първи мач на двата отбора от четвъртфиналите на Шампионската лига. Двата тима имат сериозна история между тях и се срещат за трети следващ сезон в шампионата, като любопитното е, че това са и двата последни носители на трофея в надпреварата. През предходната година Реал Мадрид направи отличен мач в Лондон и победи с 3:1 след хеттрик на Карим Бензема. На реванша в Мадрид обаче Челси съществено притисна противника си и докара мача до продължения, като в последна там сметка нов гол на Бензема измъкна испанския гранд.

В сезон 2020/2021 пък “сините ” отстраниха Кралския клуб след победа с 2:0 на “Стамфорд Бридж ” и 1:1 в реванша, като в последна сметка и победиха в Шампионската лига. Така че наклонността в последните два сезона е спечелилият от конфликтите сред Реал и Челси да дефинира и кой ще завоюва най-престижния европейски клубен шампионат.

Представянето на Реал Мадрид през сезона е спорно. От една страна, отборът се оправя ослепително в обичания си шампионат Шампионската лига, като отстрани различен британски гранд на осминафиналите - Ливърпул, след свръхестествен поврат 5:2 на “Анфийлд ” и победа с 1:0 в реванша. Кралският клуб се класира и на финала за Купата на краля с нов извънреден мач и победа с 4:0 на “Камп Ноу ” над огромния си противник Барселона. 
 Анчелоти: За две години Реал Мадрид завоюва това, което други не могат за цялата си история Анчелоти: За две години Реал Мадрид завоюва това, което други не могат за цялата си история
Същевременно обаче в шампионата тимът буксува, като загуби с 2:3 от Виляреал у дома и изостава на цели 13 точки от каталунците, като купата в Ла Лига на процедура е мираж. Освен с провалянето, срещата с “жълтата подводница ” бе помрачена и от абсурда с Феде Валверде, който атакува противниковия състезател Алекс Баена с юмруци пред стадиона след края на мача. Впоследствие потърпевшият състезател на Виляреал подаде тъжба в полицията против уругваеца и това малко или доста може да повлия на представянето му за “лос бланкос ”.
 Валверде е застрашен да не играе футбол до половин година Валверде е застрашен да не играе футбол до половин година
Карло Анчелоти няма да може да разчита на контузения френски ляв бек Ферлан Meнди, а Дейвид Алаба е под въпрос поради мускулна контузия. Очаква се италианският ментор да не изневери на обичаната си скица 4-3-3 с Куртоа на вратата, бранителите пред него най-вероятно ще са Карвахал, Едер Милитао, някогашният състезател на Челси Рюдигер и Камавинга на левия бек. В средата конците ще дърпат ветераните Модрич и Кроос дружно с Чуамени, а офанзива ще бъдат Феде Валверде, записалият два хеттрика в последните 3 мача на отбора Карим Бензема и Винисиус.

Сезонът на Челси дотук не може да бъде избран по различен метод с изключение на като “провал ”. “Сините ” от Лондон се показват трагично в Премиър лийг, като разумно това докара до нова треньорска промяна и мениджърът Греъм Потър бе уволнен, като на негово място се завърна легендата на клуба Франк Лампард. Това обаче не оказа помощ кой знае какъв брой на Челси, които и с новия си управител изгубиха с 0:1 гостуването на Уулвърхамптън, като те нямат победа в 4 следващи мача в шампионата и са едвам на 11-о място в класирането, без да имат каквито и да било шансове за топ 4. Тимът от дълго време отпадна от ФА Къп и Карабао Къп и в действителност представянето в Шампионската лига е единственият ярък лъч в сезона на тима. На осминафиналите Челси в профил Борусия (Дортмунд), откакто загуби с 0:1 първата среща и последвала победа с 2:0 в реванша.
 С времето Челси ще става по-силен, има вяра Енцо Фернандес С времето Челси ще става по-силен, има вяра Енцо Фернандес
Новият остарял управител на Челси Франк Лампард няма да може да употребява контузените Сесар Аспиликуета и Армандо Броя, а Мейсън Маунт и Тиаго Силва са под въпрос. Очаква се “сините ” също да излязат във групировка 4-3-3, като Кепа ще е на вратата, пред него в отбраната ще стартират Джеймс, Фофана, Кулибали и Чилуел. Канте, рекордната покупка през зимата Енцо Фернандес и Ковачич най-вероятно ще са в средата на терена, а в предни позиции ще работят Стърлинг, Хавертц и Жоао Феликс, който сигурно ще има спомагателна мотивация поради обстоятелството, че пристигна от градския противник на Реал Атлетико Мадрид.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР