Реал (Мадрид) намали до 5 точки изоставането си от лидера

...
Реал (Мадрид) намали до 5 точки изоставането си от лидера
Коментари Харесай

Реал загря за Ливърпул с трудна победа

Реал (Мадрид) понижи до 5 точки изоставането си от водача Барселона в испанската „ Ла Лига “, откакто завоюва с 2:0 визитата си на Осасуна.

Двете попадения паднаха в заключителните минути на срещата от XXII кръг, откакто Федерико Валверде откри в 78-ата минута, а в добавеното време резервата Марко Асенсио оформи крайното 2:0.

Малко преди този момент пък попадение на Винисиус бе анулирано след интервенция на ВАР поради засада.

Така момчетата на Карло Анчелоти загряха по най-хубавия метод за първата си среща с Ливърпул в елиминациите на Шампионска лига тази година.

Те към този момент имат 51 точки в Примера, с 5 по-малко от Барса, само че и с мач повече.

Осасуна остава на 10-то място с 30 точки и без победа в постоянното време на последните си 7 срещи от всички шампионати.

Наставникът на Реал Мадрид – Карло Анчелоти, трябваше да се оправя без носителя на „ Златната топка “ - Карим Бензема, Тони Кроос, Орелиен Чуамени, Ферлан Менди и Мариано Диас. Добрата вест беше завръщането на Винисиус Жуниор след наказване, както и на вратаря Тибо Куртоа, който се възвърне от травмата си и зае мястото си сред гредите. Интересно решение на италианския експерт бе да остави Дани Карвахал пейката, а вместо него Начо Фернандес играеше по десния фланг на отбраната. Aнтонио Рюдигер и Едер Милитао бяха в центъра на защитата, а Дейвид Алаба – отляво. В центъра на терена оперираха Лука Модрич, Едуардо Камавинга и Дани Себайос. Атаката на отбора пък водеха Винисиус, Родриго и Федерико Валверде.

И двата тима се хвърлиха крепко в дуела, като още в петата минута Едуардо Камавинга остана на терена да се превива след нарушаване против него от страна на Лукас Торо, който получи и жълт картон. Реал обаче натисна и се настани по-трайно в половината на Осасуна. Така гостите можеха да поведат в десетата минута, когато Йон Монкайола не реши добре една топка, което остави Винисиус Жуниор късмет да навлезе отляво в наказателното поле самичък против вратаря Серхио Ерера, а бразилецът опита да стреля сред краката на стража на домакините, само че бе блокиран от него в ъглов удар.

Четири минути по-късно Осасуна също сътвори първото си голово състояние, когато Мой Гомес насочи рисков изстрел от отдалеченост, само че Тибо Куртоа се регистрира с значимо избавяне. Секунди по-късно мако не доближи на Анте Будимир да засече хубаво центриране в наказателното поле на Реал. В 17-ата минута Федерико Валверде стреля от воле от отдалеченост, само че топката мина около лявата греда на Ерера. В идващите двайсетина минута обстановките пред двете порти тотално липсваха. Чак в 43-ата минута се сътвори заплаха и то пред вратата на Реал. Анте Будимир беше открит на добра позицияс пас отляво в наказателното поле и стреля с левия крайник, само че топката мина около вратата на Куртоа. В самия завършек на полувремето се стигна до напрежение сред играчите на двата отбора, а жълти получиха Мой Гомес от Осасуна и Вини Жуниор от " Лос Бланкос ", които се спречкаха между тях. Треньорът на гостите - Карло Анчелоти, също се включи в полемиките след последния съдийски сигнал. Две минути след старта на втората част Родриго стреля рисково, само че топката мина около гредата

В 52-ата минута Реал означи във вратата на Осасуна посредством Винисиус Жуниор, само че попадението му бе анулирано, откакто бразилецът е бил в състояние на засада. Домакините обаче дадоха отговор с хубава офанзива, като Дарко Брашанац центрира рисково отляво, в наказателното поле, където Будимир стреля технично с пета, само че Куртоа избави. В 57-ата минута Вини Жуниор направи превъзходен самостоятелен рейд, мина през няколко бранители на Осасуна, само че прекали с дрибъла и стражът на домакините съумя да улови топката преди бразилецът да стреля. Три минути по-късно Рубен Гарсия шутира мощно от границата на наказателното поле, само че право в ръцете на Куртоа. Осасуна беше доста покрай това да открие резултата в 62-ата минута, когато удари греда. Мой Гомес навърза няколко футболисти на Реал и стреля чудесно пред наказателното поле към долния ляв ъгъл на вратата на Куртоа, само че топката се отби от страничния дирек.

Три минути по-късно Йон Монкайола стреля от воле от границата на пеналтерията, само че около гредата. Реал пропусна нова опция за попадение в 74-ата минута, когато Винисиус още веднъж излезе самичък против Серхио Ерера отдясно в наказателното поле и потегли да го финтира, а по този метод си съкрати ъгъла. Последва удар на бразилеца, само че стражът на Осасуна още веднъж се отличи със страхотна интервенция. Две минути по-късно Диего Морено от домакините стреля неопределено. Столичани въпреки всичко съумяха да поведат в резултата в 79-ата минута. Тогава Вини Жуниор се реваншира за пропуските си, откакто получи топката от Лука Модрич отляво в наказателното поле и доста мъдро промуши топката сред двама играчи на памплонци в пеналтерията, където Федерико Валверде нападна свободна зона и засече кълбото във вратата на Ерера, който нямаше по какъв начин да се намеси – 0:1.

Две минути преди края на постоянното време Винисиус комбинира с Дейвид Алаба отляво в наказателното поле, който стреля в близкия ъгъл, само че Ерера отрази. В 89-ата минута Реал вкара втори гол, който обаче беше анулиран поради доста тънка засада. Появилият се преди секунди 18-годишен нападател Алваро Родригес, който записа дебют за „ Лос Бланкос “ беше изведен в половината на Осасуна, напредна към наказателното поле и чудесно видя непокрития Винисиус, който овладя топката и по-късно невъзмутимо стреля и означи във вратата на Ерера. В последна сметка младият Родригес се оказа с милиметри зад последния в отбраната на домакините и попадението не беше зачетено.

Във втората минута на добавеното време пък появилият се от пейката Марко Асенсио постави точка на разногласието и донесе 3-те точки на своите.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР