Реал (Мадрид) гостува на Ливърпул в първи осминафинален двубой между

...
Реал (Мадрид) гостува на Ливърпул в първи осминафинален двубой между
Коментари Харесай

На „Анфийлд“: Ливърпул и Реал в непредвидим сблъсък

Реал (Мадрид) гостува на Ливърпул в първи осминафинален дуел сред двата гранда в тазгодишното издание на Шампионската лига.

Мърсисайдци се класираха за 1/8-финалите, откакто приключиха на второ място в Група „ А “, в която първи поради по-добрата си голова разлика бе водачът в Серия „ А “ Наполи. Европейският и международен клубен първенец пък завоюва Група F, в която бяха още отборите на Селтик, Шахтьор Донецк и Република България Лайпциг.

Ливърпул и Реал за последно се срещнаха във финала на Шампионската лига през май, когато мърсисайдци преобладаваха през огромна част от срещата, само че в последна сметка кралският клуб завоюва с 1:0 след гол на Винисиус.

Тимът на Юрген Клоп е отпадал в тази фаза на Шампионската лига единствено един път в последните пет години и това се случи през сезон 2019/20, когато мърсисайдци бяха отстранени от другия гранд от Мадрид – Атлетико. „ Червените “ имаха доста компликации през този сезон, само че през предходната седмица реализираха две следващи победи, откакто надиграха поредно Евертън и Нюкасъл, и демонстрираха, че последователно се връщат към положителната си форма.

Реал Мадрид също не е в най-хубавото си положение в последното време. „ Белите “ към този момент изостават на цели осем точки от Барселона в борбата за купата в Ла Лига, а и имат много кадрови проблеми. Реал обаче нееднократно е показвал, че каквито и проблеми да има, в никакъв случай не може да бъде отписван в Шампионската лига. Доказателство за това бяха конфликтите с ПСЖ и Манчестър Сити по пътя към финала през предишния сезон.
Ливърпул няма победа в последните шест мача с Реал, като това е тяхната най-лоша серия против съответен противник в Шампионската лига. „ Белите “ обаче имат единствено един триумф в предходните си седем визити в Англия.

Луис Диас, Ибрахима Конате, Тиаго Алкантара и Калвин Рамзи към момента лекуват контузии в състава на Ливърпул. Диого Жота, Роберто Фирмино и Вирджил ван Дайк обаче се завърнаха в игра. Дарвин Нунес получи контузия в рамото по време на дуела с Нюкасъл, само че Юрген Клоп съобщи на своята конференция, че има късмет уругваецът да играе, в случай че не изпитва мощна болежка.

Реал ще бъде без халфовете Тони Кроос и Орелиан Чуамени. С контузии са още Ферлан Менди и Мариано Диас. Вратарят Тибо Куртоа обаче към този момент се възвърне от своята травма и даже игра в дуела с Осасуна. Другата добра вест за Карло Анчелоти е, че капитанът Карим Бензема попадна в групата за гостуването на „ Анфийлд “. Нападателят, вкарал 2 гола на Елче предходната седмица, се завръща след почивката, която получи от Анчелоти за съботния мач против Осасуна. Очакванията са французинът да стартира като титуляр и да тормози още веднъж алената защита.

„ Бог да пази Карим ”, написаха от мадридския вестник AS, визирайки страхотната статистика на Бензема против британски противници. Интересното е, че той към момента не се е разписвал в Шампионската лига този сезон, само че изигра едвам 236 минути в груповата фаза. Не може обаче да се отхвърли, че доста му върви против противници от Висшата лига. Общо Бензема има 15 гола в 21 мача против отбори от Англия.

Сметката демонстрира, че 20,27% от неговите попадения в ШЛ (74) са маркирани в мрежите точно на тимове от Острова. Ливърпул също не прави изключение. Бензема не вкара във финала на ШЛ предходната година, само че пък се е разписвал 4 пъти против мърсисайдци. Вкара им два гола в груповата фаза на сезон 2014/15 при успеха с 3:0 на „ Анфилд “. Бе прецизен и в ответния дуел на „ Бернабеу “ през същата акция, когато неговият тим се наложи с 1:0. Последното му към този момент попадение в мрежата на Ливърпул е на финала през 2018 година (победа с 3:1 за Белия балет).
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР