Реал Мадрид достигна до полуфиналите в най-престижния европейски клубен турнир

...
Реал Мадрид достигна до полуфиналите в най-престижния европейски клубен турнир
Коментари Харесай

Реал Мадрид и Милан са първите два 1/2-финалиста в Шампионската лига

Реал Мадрид доближи до полуфиналите в най-престижния европейски клубен шампионат – Шампионската лига, за трети следващ път, откакто отстрани Челси след нов триумф с 2:0 и общ резултат 4:0. На „ Стамфорд Бридж “ Кралският клуб търпеливо изчака своите моменти след почивката и нанесе ново проваляне на „ сините “ .

Възпитаниците на краткотрайния управител Франк Лампард пробваха да стигнат до попадение през първата част, с което да притеснят играчите на Карло Анчелоти. Най-близо до него бе левият бек Марк Кукурея, който се оказа на чиста позиция в наказателното поле на гостите, само че бе спрян от страхотната интервенция на някогашния пазач на лондончани Тибо Куртоа. След паузата изстрел на Н‘Голо Канте бе блокиран от Едер Милитао, а скоро по-късно „ белият балет “ нанесе своя съдбоносен удар. Родриго получи по десния фланг и преодоля с лекост хвърлилия се на шпагат Трево Чалоба. Бразилецът подаде в наказателното поле, където Винисиус Жуниор овладя умерено и върна към съотборника си, който преодоля Кепа Арисабалага за 1:0. Десет минути преди края на постоянното време още веднъж Родриго се разписа, откакто Реал провежда поредна мощна офанзива, при която Федерико Валверде преодоля няколко бранители, преди да подаде на бразилеца за крайното 2:0 .
Кралският клуб още веднъж спря Челси на 1/4-финалите в шампионата.
Така Реал преодоля Челси за втора поредна година на 1/4-финалите в шампионата, като през предишния сезон „ сините “ оказаха надалеч по-сериозна опозиция и бяха даже покрай отстраняването на Кралския клуб. Действащият притежател на трофея чака противника си на полуфиналите, който ще бъде избран от реванша сред Байерн Мюнхен и Манчестър Сити довечера. След първата среща на „ Етихад “ „ жителите “ имат удобен задатък от 3:0.

В другия 1/4-финал във вторник вечерта, Милан удържа Наполи в края, с цел да откри място в последните четири на конкуренцията. Двубоят на „ Диего Армандо Марадона “ приключи при тъждество 1:1 и след успеха с 1:0 на „ Сан Сиро “, „ росонерите “ ликуваха с 2:1 в общия резултат .
Стефано Пиоли (л) и играчите на Милан ликуват след отстраняването на Наполи.
Оливие Жиру изпусна дузпа за гостите в 22-та минута, само че в края на полувремето изкупи виновността си, разписвайки се след асистенция на Рафаел Леао. Неаполитанци опитваха по всякакъв начин да стигнат до изравнителен гол, който да възроди очакванията им най-малко за вкарване на конфликта в продължения, само че водени от завърналия се в офанзивата след отсъствието си в първия мач Виктор Осимен, по този начин и не успяваха да преодолеят Майк Менян. Най-добрият късмет за това се откри пред другата звезда на водача в Серия А – Хвича Кварацхелия, който обаче също сходно на Жиру се провали от бялата точка в 82-та минута. Все отново, възпитаниците на Лучано Спалети стигнаха до равнене в третата минута на добавеното време след удар с глава на Осимен, само че за повече нямаха време и сили и по този начин отпаднаха от шампионата.

Милан ще чака противникът си на полуфиналите от реванша сред Интер и Бенфика. Градско дерби на Милано е доста евентуално поради преднината на „ нерадзурите “ от първия мач в Лисабон – 2:0, след попаденията на Николо Барела и Ромелу Лукаку от дузпа. Италия ще има сигурен финалист в тазгодишното издание на ШЛ за първи път от 2017-а насам, когато Ювентус отстъпи на Реал Мадрид с 1:4. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР