Реакцията на фондовия пазар след последните анонси на нови продукти

...
Реакцията на фондовия пазар след последните анонси на нови продукти
Коментари Харесай

Цената на акциите на Apple достигна рекорд, капитализацията на компанията доближи $3 трлн

Реакцията на фондовия пазар след последните анонси на нови артикули от страна на Apple беше малко разтеглена във времето, само че акциите на компанията завършиха търговията в понеделник на нов най-много от януари предходната година. От началото на тази година цената се е повишила с повече от 46%, което е много над динамичността на показателя Nasdaq 100, който се увеличи с 35%.

Дори и без анонса на очилата с добавена действителност Vision Pro, покупката на акции на Apple тази година се смяташе от доста вложители за безвредна инвестиция, защото компанията съумя да генерира растеж на приходите в някои области по време на рецесията и да запази изплащанията към акционерите. Намеренията на Apple да разшири комерсиалната си мрежа също добави убеденост в вложителите по отношение на бъдещето. Според представители на Phoenix Financial Services, феноменът на Apple се състои в способността на вложителите да печелят от акциите на компанията, без значение от динамичността на фондовия пазар и макроикономическите индикатори.

Вчерашното повишаване на цената на акциите на Apple с 1,6% до 183,79 $ за акция поддържа останалата част от пазара, защото тези скъпи бумаги имат дял от 7,5% в показателя S&P 500. В момента капитализацията на компанията доближава 2,89 трилиона $ и не остава доста до психически значимата граница от 3 трилиона $. Въпреки че анонса на очилата Vision Pro не впечатли наблюдаващите, специалистите са уверени, че стартирането им на пазара ще бъде значим подтик за развиването на целия софтуерен бранш за добавена действителност, формирайки различен значим източник на доходи за компанията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР