РДНСК Пловдив спря извършването на всякакви намеси на строителен обект

...
РДНСК Пловдив спря извършването на всякакви намеси на строителен обект
Коментари Харесай

Спряха строежа на най-новия хотел в Пловдив

РДНСК Пловдив спря осъществяването на всевъзможни намеси на строителен обект на ул. „ Константин Стоилов “ 15 в „ Капана “, той като се заплашва сигурността на живущите и преминаващите в региона, оповестиха от регион „ Централен “.
След като РДНСК дадат своите разпоредби, строителят би трябвало в най-спешен порядък да укрепи, насипе и възвърне всички вреди. РДНСК ще преценяват и каква финансова глоба да бъде наложена на строителя и надзора.
„ С сътрудниците от администрацията следим ежечасно за промени в събитията, защото обстановката е динамична. При възможен снеговалеж или дъжд тя освен ще се усложни, само че и ще стане още по-опасна.
Становището на строителната дирекция на регион „ Централен “ е, че строителен обект на ул. „ Константин Стоилов “ 15 заплашва сигурността на живущите и преминаващите в региона. Строителните и изкопните действия са излезли надалеч отвън параметрите на плана. Подкопани са основите на прилежащите здания и на прилежащата тротоарна настилка. Още преди 10 дни от районната администрация са установили нарушаванията. Издадени са редица от наставления към строителя и надзорната му компания, както е по закон, за прекъсване на строителството и започване на укрепителни действия по постройките.
Своевременно, поради зародилата заплаха семейство с три деца е напуснало жилището си до привършване на проблема.
„ Последното ни проучване на обекта е от през вчерашния ден. Има пропуквания в избените пространства и на двете прилежащи здания “, оповестиха от районната администрация на „ Централен “.
Тази заран е паднала част от стената в избата на едната постройка. Обектът е спрян спешно от Националната дирекция за строителен контрол, от Пожарната са отделили периметъра за прекосяване на пешеходци. Това би трябвало да продължи до изговаряне на мнението на РДНСК.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР