РБ (Лайпциг) записа втора победа от началото на сезона в

...
РБ (Лайпциг) записа втора победа от началото на сезона в
Коментари Харесай

Лайпциг направи седмицата на Франкфурт още по-кошмарна

РБ (Лайпциг) записа втора победа от началото на сезона в Бундеслигата и се настани тъкмо зад Борусия (Дортмунд) в челото на класирането. “Червените бикове” надиграха Айнтрахт (Франкфурт) и завоюваха първото си домакинство за сезона с 2:1, осигурявайки си цялостен набор от точки след два изиграни мача.

По този метод седмицата за Айнтрахт закупи тотално призрачен тип, откакто в четвъртък футболистите на Адолф Хютер отстъпиха с 0:1 при гостуването си на Страсбург в Лига Европа.

Who cares ‍ https://t.co/28OamQZ4xi
— RB Leipzig English (@RBLeipzig_EN) August 25, 2019
Тимо Вернер отпразнува решението да удължи контракта си с клуба с гол. Нападателят откри резултата в 10-ата минута с удар от границата на вратарското поле. Германският национал шутира с десния крайник и прати топката в долния ъгъл на Кевин Трап, който не се намеси по допустимо най-хубавия метод - 1:0. След като получиха ранен гол, гостите от Франкфурт взеха самодейността и започнаха да задържат топката много повече от противника, само че макар надмощието, по този начин и не успяваха да намерят верния път към вратата на Лайпциг.

Poulsen with an absolute beauty of a volley! They just don't get any better than that

(80') #RBLSGE 2-0 pic.twitter.com/7LlaiR9yI6
— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) August 25, 2019
В 80-ата минута Юсуф Поулсен удвои преднината на Република България, отбелязвайки с удар от воле за 2:0, като Трап още веднъж не реагира оптимално добре.

Full time. Close but no cigar #SGE #RBLSGE | 2-1 pic.twitter.com/ljwxXv519f
— Eintracht Frankfurt (@eintracht_eng) August 25, 2019
Гонсало Пасиенсия върна вярата за “орлите” с прекрасен гол в 89-ата минута, когато засече центриране на Тимъти Чандлър за 2:1, само че в шестте минути добавено време не се случи нищо значително и статуквото остана непроменено.

СТАТИСТИКА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ Бундеслига 2 кръг, неделя 25 август  Ред Бул Лайпциг 2:1краен резулат  Айнтрахт Франкфурт
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР