РБ Лайпциг ще играе на финала на Купата на Германия

...
РБ Лайпциг ще играе на финала на Купата на Германия
Коментари Харесай

РБ Лайпциг стигна трети пореден финал след разгром

РБ Лайпциг ще играе на финала на Купата на Германия за трета поредна година. В повтаряне на миналогодишния конфликт за трофея тимът на Марко Розе разруши Фрайбург с 5:1 и го направи още през първото полувреме. Лайпциг означи четири гола преди почивката.

Дани Олмо и Бенямин Хенрикс се разписаха в границите на една минута и гостите поведоха с 2:0 в 14-ата минута. Доминик Собослай добави едно попадение в 37-ата минута, а в самия завършек на първата част Кристофър Нкунку означи четвърти гол. Република България Лайцпиг останаха с 10 индивида в 58-ата минута, когато Йошко Гвардиол бе изпъден, а домакините стигнаха до почетен гол, дело на Михаел Грегоритц в 75-ата минута. В добавеното време на втората част Собослай се разписа от дузпа.

Миналата година Република България Лайпциг завоюва след драма и дузпи и през днешния ден нямаше желание да разрешава сходен процес. Тимът на Розе започва на висока скорост и сътвори положителни положения още в първите минути. Дани Олмо откри резултата след удар с глава, а 89 секунди след подновяването на играта гостите стигнаха до нов гол. Вернер откри Хенрикс и той стреля от границата на наказателното поле.

Кристиан Щрайх реагира с включването на Винченцо Грифо и смяна на тактиката, като се върна към четирима в отбрана. Неговият отбор усъвършенства представянето си и взе самодейността. Той обаче позволи трети гол в 37-ата минута. Собослай напредна, направи двойно с Вернер и точно прати топката около излезлия Флекен. Последваха по едно състояние и пред двете порти преди Нкунку да отчая домакините с четвърти гол.

На почивката последваха нови смени в отбора на Фрайбург, само че противникът му контролираше събитията на терена след почивката. Тимът на Розе държеше топката в огромни интервали, само че нямаше за къде да бърза. В 58-ата минута Република България Лайпциг остана с човек по-малко, откакто Гвардиол повали Салай и хърватинът ще пропусне финала. Бласвич направи чудесно избавяне след удар на Грифо от отсъдения фал.

Мачът се изнерви и се стигна до конфликти сред играчите и жълти картони. Фрайбург стигна до почетно попадение в 75-ата минута, когато Грегорич се разписа с глава. Гостите обаче нямаха особени проблеми да запазят преднината, а в добавеното време стигнаха до нов гол. Собослай се разписа от дузпа, отсъдена за нарушаване на Кюблер.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР