РБ Лайпциг се класира за полуфиналите на Лига Европа, след

...
РБ Лайпциг се класира за полуфиналите на Лига Европа, след
Коментари Харесай

Звездата на РБ Лайпциг срази Аталанта

РБ Лайпциг се класира за полуфиналите на Лига Европа, откакто победи с 2:0 Аталанта в Бергамо. И двете попадения за немския отбор вкара Кристофър Нкунку. Френският нападател за следващ път сподели какъв брой е значим за тима си. Той откри резултата в 18-ата минута след пас на Конрад Лаймер, а в 87-ата постави точка на разногласието с тъкмо изпълнена дузпа.

В първия дуел и двата отбора сътвориха доста положения, само че си вкараха единствено по един гол. Аталанта излезе със самочувствието на тим, който няма загуба в 14 следващи домашен мача в евротурнирите. Старши треньорът Джан Пиеро Гасперини заложи в предни позиции на Дуван Сапата, подпомоган от Руслан Малиновский и Жереми Бога. Четиримата в средата на терена бяха Давиде Дзапакоста, Ремо Фройлер, Тюн Купмейнерс и Ханс Хатебур.

Наставникът на гостите Доменико Тедеско пусна в предни позиции Кристофър Нкунку и Андре Силва, а зад тях действаше Дани Олмо. Бенямин Хендрикс и Анхелиньо уплътняваха двата фланга. На пейката останаха футболисти като Юсуф Поулсен, Емил Форшберг и Доминик Собослай.

Първата опция за гол се откри пред Дзапакоста след подаване на Малиновский, само че Петер Гулачи мазета удара на италианския национал. Република България Лайпциг отвърна с шут на Хендрикс, блокиран от Мерих Демирал. В 15-ата минута Андре Силва пропусна да даде преднина на гостите, а в 17-ата Гулачи още веднъж се оправи с изстрел на Дзапакоста.

След толкоз положителни положения беше разумно да се чака гол и подобен падна в мрежата на Аталанта. В 18-ата минута Република България Лайпциг провежда скоростна офанзива, при която Конрад Лаймер проби отдясно и подаде на Нкунку а той не сбърка на празна врата. И в предходните си две семейства в елиминациите на Лига Европа Аталанта се озова в ролята на догонващ и това не беше нищо ново за " бергамаските ". Те се постараха бързо да изравнят, само че Република България Лайпциг сподели забележителна непоклатимост в отбранителен проект.

Най-активен в състава на Гасперини беше Малиновксий, а Бога постоянно бъркаше и провали няколко положителни офанзива на домакините. В 30-ата минута Анхелиньо можеше да вкара втори гол за Република България Лайпциг, само че Хуан Мусо внимаваше. В 36-ата аржентинският пазач избави и удар на Олмо. Aталанта нито един път не заплаши съществено вратата на Гулачи и Гасперини трябваше да промени нещо.

В началото на втората част домакините имаха искания за дузпа за игра с ръка на Олмо, само че откакто прегледа обстановката благодарение на ВАР, Антонио Матеу Лаос реши да не показва бялата точка. Аталанта последователно подвигна оборотите и стартира да основава повече проблеми за бранителите на Република България Лайпциг. В 62-ата минута Хатебур беше изтърван на далечната греда, само че прати топката в навън. Малко преди този момент Луис Муриел размени Малиновский.

Стихийният напън на " бегамаските " не докара до нищо. В 86-ата минута Нкунку се измъкна в наказателното поле и беше фаулиран от Мусо. Нападателят над гостите единствено застана зад топката и трансформира дузпата в гол. Реферът Матеу Лаос даде продължение от цели 7 минути, само че в тях Аталанта нямаше сили даже за почетен гол.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР