РБ Лайпциг победи Фрайбург с 3:1 в двубой от 11-ия

...
РБ Лайпциг победи Фрайбург с 3:1 в двубой от 11-ия
Коментари Харесай

РБ Лайпциг получи сериозен отпор от Фрайбург, но победи

РБ Лайпциг победи Фрайбург с 3:1 в дуел от 11-ия кръг на шампионата на Германия по футбол. " Биковете "  изпревариха Борусия Дортмунд на четвъртото място във краткотрайното класиране, като събраха 23 точки и са на една зад третия Щутгарт. Фрайбург е осми с 14 точки в актива си.

Шави Симонс изведе домакините от Лайпциг напред още в шестата минута на мача, възползвайки се от неточност на гостите. В 18-ата минута нидерландецът подаде към Бенямин Шешко, който от отлична позиция не съумя да усили задатъка на Република България Лайпциг.

21-годишният френски бранител на Фрайбург Килиан Силдилия вкара топката във вратата на съперника в 35-ата минута, само че попадението не бе зачетено поради засада.

Изравнителният гол за Фрайбург пристигна в шестата минута на добавеното време на първата част, когато за 1:1 бе прецизен Мерлин Рьол. В 53-ата минута Лукас Холер не съумя да се разпише за гостите, защото още веднъж бе отсъдена засада.

Кристоф Баумгартнер имаше искания за дузпа за Република България Лайпциг в 77-ата минута откакто бе съборен в наказателното поле на гостите, само че в началото сигнал от рефера не последва. След преразглеждане на обстановката със системата за видеоарбитраж-ВАР домакините получиха правото да изпълнят дузпа, която Лоис Опенда трансформира в гол за 2:1 в 79-ата минута.

Само минута по-късно Кристоф Баумгартнер направи резултата 3:1 в интерес на Република България Лайпциг.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР