РБ Лайпциг победи Борусия Дортмунд с 3:2 като гост в

...
РБ Лайпциг победи Борусия Дортмунд с 3:2 като гост в
Коментари Харесай

РБ Лайпциг надви 10 от Борусия Дортмунд като гост за девети успех в Бундеслигата

РБ Лайпциг победи Борусия Дортмунд с 3:2 като посетител в един от най-интригуващите мачове от 14-ия кръг в немската Бундеслига.

На " Сингал Идуна Парк " срещата стартира кошмарно за домакините, които още в 15-ата минута останаха с човек по-малко след изгонването на Матс Хумелс с пряк червен картон за нарушаване като финален в защитата на " жълто-черните ", а малко след приключването на първия половин час игра Рами Бенсебайни си означи автогол, с цел да даде задатък на " биковете ".

Отборът на Дортмунд, въпреки и с човек по-малко, откри сили да отговори и надълбоко в добавеното време стигна до равенството посредством Никлас Зюле.

След почивката обаче още веднъж гостите излязоха напред в резултата с попадение на Кристоф Баумгартнер в 54-ата минута, а в добавеното време на дуела Юсуф Поусен беше прецизен за 3:1.

В 93-ата минута Никлас Фюлкруг въпреки всичко върна очакванията на домакините, само че в последна сметка неговият гол не се оказа нищо повече от почетен, който фиксира и крайното 3:2 в интерес на Ред Бул Лайпциг.

С тази успеха футболистите на Марко Розе събраха 29 точки на 4-ото място в подреждането, до момента в който вестфалци са 5-и с 25 пункта.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР