РБ (Лайпциг) елиминира Реал Сосиедад и продължава на 1/8-финалите в

...
РБ (Лайпциг) елиминира Реал Сосиедад и продължава на 1/8-финалите в
Коментари Харесай

РБ изхвърли Реал Сосиедад след три гола в Испания

РБ (Лайпциг) отстрани Реал Сосиедад и продължава на 1/8-финалите в Лига Европа. Това стана факт след триумф за германците с 3:1 като посетители в среща от плейофния кръг, с което те компенсираха за равенството 2:2 на собствен терен преди седмица.

Представителят на Бундеслигата превъзхождаше в огромна част от мача и даже дръпна с 2:0. После обаче баските понижиха и при 1:2 пропуснаха две чисти обстановки, с които можеха да пратят мача в продължения.

Реферът даде две дузпи за Лайпциг, като и двете бяха извоювани от Кристофър Нкунку. При първата от тях - в 39-ата минута, вратарят избави удара на Андре Силва от бялата точка, само че притичалият Вили Орбан порази мрежата за 1:0 за РазенБалшпорт.
 Вили Орбан
В 59-ата Силва се реваншира за пропуща си бомбен шут под гредата - 2:0.

Едва по-късно Сосиедад се разигра и в 67-ата минута Мартин Субименди понижи, като основна роля тук изигра ВАР, откъдето алармираха на рефера да преразгледа първичното си решение да маркира засада при офанзивата.

Последваха мощните минути за домакините, само че в 81-вата и 86-ата поредно Александър Исак и Александър Сьорлот пропуснаха с глава.

Минута преди края Емил Форшберг осъществя втори углавен удар за Република България (Лайпциг), с което всичко към този момент беше решено.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР