Развръзка по проверката по казуса с Кирил Петков най-вероятно ще

...
Развръзка по проверката по казуса с Кирил Петков най-вероятно ще
Коментари Харесай

Валентина Маджарова: Проверката за Кирил Петков вероятно ще приключи след изборите

Развръзка по инспекцията по проблема с Кирил Петков най-вероятно ще има след изборите. Това стана ясно от думите на шефката на Специализираната прокуратура в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.

Тя изясни, че срокът на инспекцията, която се прави по Закона за правосъдната власт, е общоприет - два месеца, а по-късно наблюдаващият прокурор има още месец, с цел да излезе с решение. Затова найвероятно това щяло да стане след изборите на 14 ноември. " Бихме могли да пожелаеме всички документи, които са предоставени пред Конституционния съд ", добави тя.
 От Продължаваме промяната разясняват инспекцията на Кирил Петков от Специализираната прокуратура От " Продължаваме промяната " разясняват инспекцията на Кирил Петков от Специализираната прокуратура
Във връзка с публично известие на Специализираната прокуратура за стартирана инспекция, след подаден сигнал по електронната поща, съдър...

Прокурор Маджарова изясни, че предварителната инспекция по Закона за правосъдната власт няма доказателствена тежест. Тя следва да обясни достоверния сигнал от недостоверния. Какви може да са следствията не е редно да отговоря аз, сподели още шефката на спецпрокуратурата. Вероятно може да има последици, добави тя.

" Институционалните войни не водят до положително. Наблюдаваме повишен растеж на закононарушения, с които сме се справили - телефонните измами да вземем за пример. Регистрират се още веднъж такива случаи ", сподели още Валентина Маджарова. Наблюдавал се и растеж на делата за трафик на хора, което било обвързвано с бежанските процеси.

" Демотивацията е изцяло обяснима. Закриването на органи на правосъдната власт не би могло да бъде градивно като метод, то е деструктивно като способ. Лесно е да се унищожи нещо, по-трудно е да се гради ", сподели още тя във връзка на предложенията да се закрие профилираното правораздаване. " Не е противоречиво, че правото и политиката са тясно свързани. Знам, че задачата е доста комплицирана, най-малко от 20 години се приказва за правосъдна промяна. Знам, че такава промяна е нужна, знам, че изискуем доста на обществото, изключително във връзка с битката с корупцията по висшите етажи на властта ", съобщи още Маджарова.

Тя напомни, че едвам от края на 2017 година профилираната прокуратура е натоварена със задължението да проверява корупция по висшите етажи на властта. За да има резултатите се работи доста, само че имаме потребност от още малко крадит на доверие. 44 лица са предеди на съд за корупционно държание за първите девет месеца на годината ", заяви още тя. 
 Спецпрокуратурата ревизира Кирил Петков поради публикация във в. Труд Спецпрокуратурата ревизира Кирил Петков поради публикация във в. " Труд "
Специализираната прокуратура ревизира Кирил Петков, се споделя в известие на уеб страницата на прокуратурата. В него категорично е упоменато, че про...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР